Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePCRM

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova demarează “Revoluţia de catifea”

|versiune pentru tipar||
PCRM / 23 septembrie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova demarează “Revoluţia de catifea”

Pe 23 septembrie 2013, la Chişinău, mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) au desfăşurat o acţiune de protest în faţa Procuraturii Generale, împotriva actualei guvernări, cerînd alegeri anticipate şi returnarea proprietăţilor de stat acaparate de actuala guvernare.

Participanţii la acţiunea de protest au cerut Procuraturii Generale investigarea cazurilor de înstrăinare a acţiunilor de stat în Banca de Economii şi concesionarea netransparentă a Aeroportului Internaţional Chişinău. În acelaşi timp, au cerut şi pedepsirea penală a mai multor demnitari din Guvernul Filat (II) în frunte cu ex-prim-ministrul, Vlad Filat, dar şi pedepsirea unor membri din actualul Guvern.

Manifestanţii au scandat “Leancă, Filat, Lazăr, Bumacov, Plahotniuc, Gherman — la dubă”, “Procurorul — hoţul guvernării”, “Alegeri noi — Guvernul la gunoi!” etc.

Protestul a fost organizat în cadrul “Revoluţiei de catifea”, anunţată de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, cu începere din 23 septembrie curent, scopul final fiind detronarea coaliţiei de guvernare şi provocarea alegerilor parlamentare anticipate.