Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePNL

Congresul II al Partidului Naţional Liberal

|versiune pentru tipar||
PNL / 9 mai 2009
Desfăşurarea Congresului II al PNL

În ziua de 9 mai 2009 şi-a desfăşurat lucrările Congresul al II-lea al Partidului Naţional Liberal, convocat în baza hotărîrii Delegaţiei Politice Naţionale a PNL din 2 februarie 2009. La Congres au participat 99 de delegaţi şi un număr de invitaţi, din cei 143 delegaţi, aleşi de conferinţele organizaţiilor teritoriale ale PNL din 25 de raioane.

Delegaţii la Congresul al II-lea al PNL au audiat şi examinat Raportul privind activitatea desfăşurată de PNL în perioada 2 februariue 2007 — 9 mai 2009, prezentat de către ex-preşedintele formaţiunii, Vitalia Pavlicenco, precum şi raportul Comisiei de cenzori şi au ales organismele statutare de conducere ale PNL.

Congresul a reales-o pe dna Vitalia Pavlicenco în funcţia de preşedinte al PNL. Delegaţii la Congres au ales componenţa Delegaţiei Politice Naţionale, din 66 de personae. În funcţia de vicepreşedinţi au fost aleşi dl Anatol Revenco, ex-preşedintele-interimar al PNL, şi Alexandra Can, care a deţinut anterior funcţia de vicepreşedinte al PNL. Delegaţia Politică Naţională l-a împuternicit pe dl Avornic George cu funcţiile de Secretar General interimar al PNL şi a ales Birorul Permanent Central, din 13 persoane.

Delegaţii la Congresul al II-lea al PNL au adoptat textul Declaraţiei privind fraudarea alegerilor de către PCRM şi situaţia postelectorală din Republica Moldova

În Declaraţia adoptată este apreciată Rezoluţia Parlamentului European privind situaţia din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 5 aprilie drept o notă negativă din partea Uniunii Europene pentru guvernarea comunistă ce suprimă drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.