Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePN

Congresul IV al Partidului Popular Republican

|versiune pentru tipar||
PPR (astăzi PN) / 13 aprilie 2014
Congresul IV al Partidului Popular Republican

Pe 13 aprilie 2014, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul IV al Partidului Popular Republican, eveniment la care au participat 248 de delegaţi din toată republica.

În cadrul congresului, cu votul unanim al celor prezenţi, a fost ales în calitate de preşedinte omul de afaceri, Renato Usatîi. Totodată, a fost schimbată denumirea partidului în “Partidul Nostru”, a fost schimbată sigla şi culoarea partidului şi au fost operate mai multe modificări în Statutul şi Programul formaţiunii.

“Vom avea un partid nou. Echipa va fi formată nu din foşti deputaţi, miniştri şi alţii de acest fel pentru că de ei a obosit toată lumea. Mesajul de bază este de a întoarce încrederea oamenilor din Republica Moldova către stat”, a declarat preşedintele “Partidul Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit lui, formaţiunea se poziţionează pe eşichierul politic de centru-stînga, şi îşi propune reabilitarea industriei moldoveneşti, reducerea preţurilor la resursele energetice, dar şi atragerea investiţiilor în economia naţională. Formaţiunea nu va promova aderarea Republicii Moldova nici la Uniunea Europeană, nici la Uniunea Vamală. Noul preşedinte spune că Moldova trebuie să-şi decidă singură viitorul.