Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSL

Consolidarea Partidului Social-Liberal

|versiune pentru tipar||
PSL / 4 decembrie 2002

La 1 decembrie 2002, în Casa Cineaştilor, şi-a ţinut lucrările Congresul al IX-lea al Partidului Forţelor Democratice (PFD) care a aprobat hotărîrea Consiliului PFD privind unificarea acestui partid cu Partidul Social-Liberal (PSL) şi proiectele de Program şi Statut ale formaţiunii unificate.

Congresul al IX-lea al PFD a fost urmat, în aceeaşi zi, de Congresul al X-lea Extraordinar al PSL. Congresul a acceptat fuziunea PFD cu PSL; a adoptat amendamente la Programul şi Statutul PSL; a instituit funcţia de preşedinte de onoare (Alexandru Moşanu); a ales vicepreşedinţii pentru Relaţii Externe (Valeriu Matei), pentru Probleme Politice (Nicolae Dabija) şi a reconfirmat în funcţie vicepreşedinţii pentru Probleme Economice (Valeriu Streleţ) şi pentru Probleme de Organizare (Ala Mîndîcanu). Forul a mai ales Comisia Naţională de Cenzori şi Etică de Partid.

După Congresul al X-lea Extraordinar al PSL s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Naţional al PSL care a confirmat noua structură de organizare teritorială, a ales subsecretarii generali, şefii departamentelor Biroului Permanent şi preşedinţii organizaţiilor regionale ale PSL.

La 2 decembrie a.c. a fost convocat Biroul Permanent al PSL care a ales şefii adjuncţi ai departamentelor acestui organ de conducere şi a confirmat noua structură a Secretariatului General al PSL.