Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005DeclaraţiiPSDM

Partidului Social Democrat din Moldova i se pun piedici la organizarea acţiunilor de campanie electorală

|versiune pentru tipar| PSDM, 18 februarie 2005
PSDM a planificat pentru perioada 23 februarie 4 martie 2005 un şir de acţiuni electorale cu genericul “I. A. Trandafirul”, care se vor desfăşura în oraşele Căuşeni, Cahul, Chişinău, Hânceşti, Ungheni, Orhei, Sângerei, Bălţi, Edineţ, Drochia, Soroca.

Pentru desfăşurarea acestei acţiuni PSDM a depus încă la 14.01.05 cereri de autorizare a acţiunii şi crearea condiţiilor necesare pentru desfăşurarea întrunirii către fiecare primărie a oraşelor sus numite.

Acţiunea electorală a PSDM îşi găseşte bază legală în Legea Republicii Moldova din 21.07.95 cu privire la desfăşurarea întrunirilor şi are ca scop întâlnirea cu simpatizanţii Partidului Social Democrat din Moldova.

Dar, în pofida cererilor prealabile, până în prezent primăriile oraşelor Cahul — cererea pentru data de 24.02.05, Edineţ — pentru 03.03.05, Soroca — pentru 03.03.05, Ungeni — pentru 27.02.05 şi Drochia — pentru 03–04.03.05 refuză să autorizeze desfăşurarea acţiunii, sau propun condiţii în care întrunirea nu poate fi desfăşurată.

Partidului Social Democrat din Moldova consideră că în felul acesta i se pun piedici la organizarea acţiunilor de campanie electorală şi cere CEC să ia atitudine faţă de comportamentul primăriilor oraşelor Cahul, Edineţ, Soroca, Ungeni şi Drochia şi implicarea CEC, pentru crearea condiţiilor normale de desfăşurarea a acţiunii de campanie electorală legale a PSDM.

Totodată, PSDM atenţionează organismele internaţionale şi ambasadele acreditate la Chişinău că partidelor de opoziţie în continuare li se pun piedici din partea partidului comuniştilor în desfăşurarea acţiunilor de campanie electorală şi li se îngrădeşte accesul la alegător, pentru aceasta folosindu-se resursele administrative.

Centru de presă al PSDM