Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010DeclaraţiiPNL

PNL a cistigat procesul vs CEC la Curtea de Apel

|versiune pentru tipar| PNL, 24 august 2010

Astazi, PNL a cistigat procesul vs CEC la Curtea de Apel. Judecatoarea a spus ca PNL va putea lua hotarirea motivata joi, dupa care CEC va avea trei zile pentru atac in Curtea Suprema de Justitie. Practic, reprezentantul CEC si cel al PCRM nu au avut argumente plauzibile in instanta, decit declaratii goale, care nu au nici un suport legal.

PNL considera ca, si prin acest cistig de cauza, in Republica Moldova se aplica legislatia internationala, care spune ca “Libertatea de a comunica informaţii şi idei are o importanţă primordială pentru viaţa politică şi structura democratică a unei ţări. În absenţa acestei libertăţi, este imposibilă organizarea unor scrutine cu adevărat libere. Amestecul autorităţilor naţionale în exercitarea libertăţii de exprimare în cazul de faţă nu este necesar într-o societate democratică.”

De asemenea, apreciem ca, prin aceasta decizie, daca nu va fi anulata de Curtea Suprema de Justitie, nu se va mai pune calusul in gura subiectilor electorali, care — in special cei cu mesaj national, proromanesc — s-au simtit mereu intimidati si umiliti de institutiile statului controlate de forte politice rusofile, antiromanesti.

PNL va redifuza spotul electoral anterior, cu o modificare sonora, dupa ce decizia Curtii de Apel Chisinau va deveni irevocabila.

Serviciul de presa al PNL