Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Declaraţia AMN privind constituirea Blocului Politic “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 29 februarie 2004
Alianţa “Moldova Noastră”Partidul “Alianţa «Moldova Noastră»” — formaţiune politică rezultată din voinţa părţii democratice şi reformatoare a societăţii de a se uni într-o forţă politică importantă — a demonstrat, prin acţiunile sale, că doreşte o schimbare în Republica Moldova şi înscrierea statului nostru pe orbita europeană autentică. Constituirea partidului nostru prin fuzionarea a 11 formaţiuni politice, ca principală forţă de opoziţie, este primul şi cel mai convingător răspuns aşteptărilor populaţiei care doresc o alternativă politică puternică actualei guvernări.

Rezultatele obţinute de Alianţa Social-Liberală “Moldova Noastră” în alegerile locale din 2003 — bloc electoral format din componentele constitutive ale AMN — au demonstrat, în pofida condiţiilor neloiale, create de partidul de guvernămînt şi a încălcărilor de lege din campania electorală şi din ziua alegerilor, că populaţia speră într-o alternanţă democratică la guvernare şi în nedispersarea votului pentru subiecţii electorali nereprezentativi.

A rămas un an pînă la următorul scrutin parlamentar, decisiv pentru definirea destinului Republicii Moldova — spre transformarea societăţii, pentru asigurarea unui trai decent fiecărui cetăţean, sau spre declinul economic, social şi moral, cauzat mesaje false şi populism, ce vor costa populaţia ani grei de rămînere în urmă faţă de statele civilizate. În numele acestei dileme şi al scopului de a nu rata şansa democratizării societăţii, precum şi răspunzînd aşteptărilor populaţiei, propunem formaţiunilor politice de orientare centru-stînga/ centru-dreapta constituirea Blocului Politic “MOLDOVA NOASTRĂ” în scopul participării în comun la alegerile parlamentare din 2005.

Alianţa “Moldova Noastră” consideră că are acest drept etico-moral prin prestaţia avută în viaţa politică din ultimii ani: iniţierea Mesei Rotunde cu Statut Permanent, ca formă de dialog civilizat între Putere şi Opoziţie, între Opoziţia parlamentară şi extraparlamentară, lansarea Apelului de creare a Comisiei Naţionale pentru elaborarea actelor necesare aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, semnat de absoluta majoritate a formaţiunilor politice.

Alianţa “Moldova Noastră” a lansat în repetate rînduri clasei politice, rămase în afara procesului de consolidare a forţelor democratice, apeluri de evaluare a şanselor proprii în viitoarele lupte electorale şi de identificare a soluţiilor optime de unificare sau de participare în comun la alegeri.

Blocul Politic “MOLDOVA NOASTRĂ” va servi şi perspectivei de constituire a unei alianţe parlamentare democratice de guvernămînt, care va pregăti platforma pentru o refacere morală a societăţii, aflate în prezent în total declin, cauzat de obiectivul făţiş al comuniştilor de a instaura regimul totalitar şi dictatorial.

Serviciul de presă al PAMN
Declaraţia AMN în legătură cu participarea în Comitetul pentru Apărarea Independenţei şi a Constituţiei Republicii Moldova Declaraţia Consiliului Suprem al AMN cu privire la situaţia economică şi politică din Republica Moldova şi la necesitatea alternanţei democratice la guvernare