Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Hotărîrea Consiliului Suprem al AMN în vederea pregătirii pentru alegerile parlamentare din anul 2005

|versiune pentru tipar||
AMN / 20 martie 2004
Alianţa “Moldova Noastră”Consiliul Suprem al Alianţei “Moldova Noastră” declară că scopul principal al partidului în alegerile parlamentare din 2005 constă în înlăturarea comuniştilor de la putere prin formarea majorităţii democratice în viitorul Parlament, alegerea reprezentantului formaţiunii noastre în funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova şi formarea în această ordine de idei a unui Guvern, care ar asigura un viitor european şi prosper pentru cetăţenii statului. Întru realizarea acestui deziderat, Consiliul Suprem al Alianţei “Moldova Noastră” hotărăşte:
  1. A considera în calitate de sarcină primordială la etapa actuală mobilizarea tuturor resurselor intelectuale, informaţionale şi materiale pentru consolidarea organizatorică şi politică a partidului, pregătirea şi participarea cu succes în campania electorală privind alegerile parlamentare din 2005.
  2. În conformitate cu art. 6.3.6 din Statutul Alianţei “Moldova Noastră”, să constituie Consiliul Electoral Central al partidului, care are competenţa de a coordona activitatea politică a partidului în probleme de pregătire, organizare şi desfăşurare a campaniei electorale şi poartă întreaga responsabilitate politică în faţa Consiliului Suprem pentru rezultatele alegerilor parlamentare.
  3. Se aprobă Regulamentul privind activitatea Consiliului Electoral Central.
  4. Componenţa numerică a CEC-ului este din nouă membri ai Consiliului Suprem al partidului. Din oficiu, membri ai CEC-ului sînt copreşedinţii partidului şi încă şase persoane ale căror candidaturi sînt desemnate de către copreşedinţi şi aprobate de Biroul Permanent al Consiliului Politic Central.
  5. Consiliul Electoral Central va forma staff-urile electorale de toate nivelurile pînă la 15 aprilie 2004.
  6. Copreşedinţii partidului vor elabora proiectul listei candidaţilor la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru aprobare de către organele respective de conducere ale partidului în conformitate cu prevederile Statului Alianţei “Moldova Noastră”.
  7. În fruntea listei electorale a Alianţei “Moldova Noastră” pentru alegerile parlamentare din anul 2005 se desemnează dl Serafim Urechean, candidat pentru funcţia supremă în stat.
  8. Consiliul Electoral Central va raporta lunar Biroului Permanent, şi odată în 3 luni Consiliului Politic Central, despre activitatea sa privind realizarea planului de pregătire către alegerile parlamentare.
  9. Alianţa “Moldova Noastră” rămîne şi în continuare deschisă pentru formarea unui Bloc Electoral vizînd participarea în comun la alegerile parlamentare din 2005 cu formaţiunile politice scopurile cărora nu contravin principiilor programatice ale Alianţei “Moldova Noastră”.
/Alianţa Moldova Noastră, an.VIII, nr. 6 (153), 27 martie 2003/
Declaraţia Consiliului Suprem al AMN cu privire la situaţia economică şi politică din Republica Moldova şi la necesitatea alternanţei democratice la guvernare Sistemul. Starea societatii: incercari de diagnosticare — in prizonieratul circumstantelor istorice