Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

AMN insista ca Guvernul sa-si indeplineasca datoria legala privind salarizarea bugetarilor incepand cu 1 ianuarie 2007

|versiune pentru tipar||
AMN / 21 februarie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”Deputatii Aliantei “Moldova Noastra” au inregistrat in Parlament, sub nr. 712 din 21 februarie 2007, o initiativa legislativa privind abrogarea modificarii, prin care noul sistem de salarizare in sectorul bugetar a fost suspendat pana la sfarsitul anului.

Reamintim, o serie de acte adoptate la sfarsitul anului trecut de coalitia majoritara au lovit direct in bunastarea cetatenilor Republicii Moldova, eliminand treptat activitatea pe baza de patenta, amanand sporurile salariale pentru angajatii bugetari si urgentand, in schimb, majorarea impozitelor pe imobil. Pe fundalul situatiei social-economice grave, la care a adus tara guvernarea comunista, al cresterii generalizate a preturilor si a crizei locurilor de munca, asmenea masuri constituie “o lovitura catastrofala pentru sute de mii de oameni”, dupa cum a apreciat domnul Serafim Urechean in deschiderea actualei sesiuni parlamentare.

Liderul AMN, autor al noii initiative legislative, considera ca Guvernul urmeaza sa-si reinnoiasca pe deplin obligatiile fata de salariatii din sistemul de invatamant, ocrotirea sanatatii, cultura si sport, administratie publica, etc. Nota informativa la proiect arata ca Puterea poate mobiliza in acest scop veniturile suplimentare la Bugetul de sat. Dar ar trebui sa redirectioneze si din chieltuielile alocate pentru confortul nomenclaturii de varf si pentru campaniile propagandiste ale comunistilor, considera deputatii Opozitiei.

Fractiunea AMN arata ca angajatii din toata tara isi exprima disperarea dupa amageala cu majorarile substantiale la salarii, iar noile esalonari propuse doar pentru anumite categorii si doar la anumite termene sunt inacceptabile. Alianta “Moldova Noastra” este convinsa ca propunerea de a abroga actele, prin care guvernarea actuala a renuntat la obligatiile asumate fata de cetateni, va intruni un sprijin social puternic, capabil sa influienteze acceptarea initiativei de catre coalitia majoritara din Parlament.

Centrul de Presa al AMN
Vladimir Voronin utilizează şi Consiliul Suprem de Securitate pentru uzurparea Puterii Republica Moldova trebuie să-şi mobilizeze efortul de aderare la Uniunea Europeană