Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de la deschidrea sedintei Parlamentului Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
AMN / 1 noiembrie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”

Fractiunea majoritara a comunistilor a respins, in cadrul dezbaterii asupra ordinei de zi, doua propuneri ale deputatilor Aliantei “Moldova Noastra”

Prima a fost propunerea deputatului Valeriu Cosarciuc de a fi creata o comisie speciala a Parlamentului pentru examinarea amendamentelor pentru lectura a treia a Legii Bugetului de Stat pe 2008. Initiativa se baza pe faptul ca regulamentul prevede o asemenea practica in cazul unor chestiuni de importanta majora. Dl Cosarciuc a remarcat ca este necesara o formula mai larga pentru pregatirea legii bugetului de stat inainte de votul final asupra ei. Nicolae Bondarciuc, seful Comisiei parlamentare pentru economie, finante si buget a intervenit declarand inutila formula propusa de parlamentarul AMN, iar speaker-ul Marian Lupu a incheiat subiectul remarcand ca pentru crearea oricarei comisii poate fi aplicata procedura formala.

Cea de-a doua propunere, facuta de deputatul Leonid Bujor, viza invitarea la sfarsitul sedintei Parlamentului a doamnei Mariana Slapac, presedinte al Consiliului de Observatori al Institutiei Publice Nationale a Audiovizualului, pentru a explica de ce pe 31 octombrie Compania “Teleradio-Moldova” a renuntat subit sa realizeze emisiunea “Contrapunct”, la care parlamentarii Opozitiei s-au prezentat pentru a dezbate proiectul Bugetului de Stat pe anul 2008. Deputatul AMN a facut solicitarea pornind de la faptul ca nimeni nu poate interveni in programul de emisie al companiei publice. Propunerea a fost respinsa de majoritatea comunista, al carei reprezentatnt, de fapt, nu se prezentase nici la emisiunea din 31 octombrie, nici la intalnirea cu membrii CO de la 30 octombrie, de asemenea esuata.

Centrul de presa al AMN
Calomniile presedintelui comunist se bucura de imunitate Declaraţia Fracţiunii AMN despre lipsa politicii de tineret în Republica Moldova prezentată de Leonid BUJOR în şedinţa plenară a Parlamentului pe 8 noiembrie 2007