Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Integrarea Europeană — Prioritate Naţională

|versiune pentru tipar||
AMN / 28 noiembrie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”

Organizaţia de Tineret a Alianţei “Moldova Noastră” a desfăşurat în scuarul Teatrului de Operă şi Balet acţiunea “12 paşi — Etapele de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”. Acum câteva zile LYMEC, Organizaţia Tinerilor Liberali din Europa, a expediat un mesaj de susţinere a demersului OT AMN şi a perspectivei europene a ţării noastre. La manifestarea au participat conducerea şi parlamentarii partidului.

Serafim Urechean a menţionat că tinerii AMN-işti cunosc mai bine decât conducerea actuală a statului paşii necesari pentru a demara şi a obţine integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Acesta este şi dezideratul major de politică externă al formaţiunii, care a propus la ultimele alegeri parlamentare proiectul “Eurointegrare cu o nouă Guvernare”, dar guvernarea a rămas cea comunistă şi ea lucrează împotriva aderării ţării la comunitatea europeană, a mai amintit preşedintele AMN.

Participanţilor la acţiune li s-au prezentat cei 12 paşi, expuşi într-o variantă grafică inedită, sub formă de 12 trepte simbolice instalate în faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău. Organizatorii manifestaţiei au oferit tuturor materiale informative cu privire la acţiune, dar şi la procedura de aderare, parcursă de statele devenite de curând membre ale UE. Unul dintre aceşti paşi, iniţierea proiectul de hotărâre a Parlamentului cu privire la depunerea de către RM a cererii de aderare la UE, a fost făcut deja de deputaţii AMN, însă majoritatea comunistă refuză examinarea lui.

Acţiunea din această după-amiază a avut drept scop să arate că guvernarea actuală nu face nimic pentru ca ţara să devină vreodată membră a Uniunii Europene. Iar paşii şi perioadele de timp programate de tinerii AMN-işti ţin să confirme că Alianţa “Moldova Noastră” îşi poate asuma responsabil şi conştient sarcina guvernării cu obiectivul principal de integrare europeană.

Organizaţia de Tineret a Partidului "Alianţa “Moldova Noastră”
OPOZIŢIA combativă din Parlamentul RM a provocat PUTEREA la adoptarea în regim dictatorial a Bugetului de Stat pentru anul 2008 Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”