Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 9 iunie 2008
Alianţa “Moldova Noastră”

In cadrul Congresului VII extraordinar, Alianta “Moldova Noastra” a proclamat aderarea la Uniunea Europeana drept Idee Nationala a Republicii Moldova. Desi convocat in regim extraordinar, drept consecinta a noii Legi cu privire la partide, forul suprem al AMN a adoptat mai multe decizii politice majore.

Dupa cum a propus in raportul sau Serafim URECHEAN, liderul partidului, Congresul a proclamat aderarea la Uniunea Europeana drept Idee Nationala a Republicii Moldova in viziunea Aliantei “Moldova Noastra”. Iar laitmotivul tuturor luarilor de cuvant, practic ideea de baza a forului, a fost ca pentru a conduce tara intr-un salt de revenire in civilizatia europeana, AMN este decisa si pregatita sa preia Puterea centrala in Republica Moldova.

Dincolo de faptul ca este cel mai numeros, mai bine structurat si mai bine plasat partid democratic in ultimele cicluri electorale, AMN a tinut sa demonstreze ca are deja catre acest Congres Obiectivele pentru Programul sau de Guvernare 2009–2013, supranumit “Saltul Tigrului Est-european” (dupa modele similare din Asia, zona Baltica…). Aceste obiective, pe baza carora se elaboreaza politicile viitoarei guvernari democratice, cuprind domeniile esentiale ce urmaza a fi reformate si ilustreaza imaginea viitoare a RM.

In context pre-electoral, delegatii Congresului AMN au reconfirmat strategia de a merge cu lista proprie la alegerile parlamentare din 2009, desi Serafim URECHEAN a spus ca nu se respinge categoric ideea de lista comuna a fortelor democratice, daca se va ajunge la un consens larg de principiu care sa excluda parazitarea unor candidati pe seama altora doar pentru a ajunge in Parlament. In experienta din 2005, dincolo de destramarea post-electorala a fostului Bloc “Moldova Democrata”, cel mai dezolanta a fost votarea inamicului politic, a sefului clanului comunist, VORONIN, de catre fostii nostri aliati.

In general, critica actualei puteri comuniste si a tertipurilor prin care ea saboteaza procesul integrarii europene a fost facuta de catre liderul AMN, practic, exlusiv pornind de la constatarile institutiilot europene si internationale, de la right-ingurile rusinoase inregistrate de Republica Moldova in ultimii ani (singura tara europeana ce necesita ajutor alimentar urgent conform ONU, etc.).

Congresul a adoptat mai multe documente, dintre care: Obiectivele programului de guvernare AMN, Rezolutia social-economica, Declaratia despre Ideea nationala a RM — aderarea la UE, Declaratia despre politicile de tineret, Raportul politic de baza.

O viziune independenta asupra lucrarilor Congresului VII al AMN si alte detali puteti gasi in relatarea on-line.

Centrul de Presa al AMN
Declaraţie a delegaţilor la Congresul VII extraordinar al AMN cu privire la situaţia şi politicile de tineret în Republica Moldova Declaraţia fracţiunii parlamentare Alianţa “Moldova Noastră” cu privire la respectarea drepturilor omului în Moldova