Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 18 iunie 2008
Alianţa “Moldova Noastră”

Astazi, liderul AMN, Serafim URECHEAN, a adresat ultimului ales presedinte al Adunarii Populare a UTA Gagauz Yeri, Serghei CERNEV, mesajul ce urmeaza:

Adunarea Populara a UTA Gagauz Yeri (AP)

Domnului Serghei CERNEV, Presedinte al AP

Stimate domnule Presedinte al Adunarii Populare!

Dati-mi voie ca, in calitatea mea de presedinte al Partidului si al Fractiunii Alianta “Moldova Noastra” in Parlamentul Republicii Moldova, sa va aduc sincere felicitari cu prilejul alegerii dumneavoastra in fruntea legislativului gagauz.

Increderea si votul, pe care vi l-au acordat colegii dumneavoastra, reprezentantii nou alesi ai cetatenilor autonomiei, are semnificatii multiple si pozitive, la parerea mea. Mai intai, asi remarca faptul ca ele sunt o apreciere a calitatilor dumneavoastra, personale, profesionale si politice. Cred ca anume ele v-au recomandat ca pe un lider, capabil sa reprezinte majoritatea deputatilor si intreaga Adunare Populara, restabilind echilibrul functional in interiorul ei.

Dar, nu in ultimul rand, decizia legislatorilor gagauzi este inca o confirmare a fenomenului aparut odata cu alegerile locale generale, desfasurate in Republica Moldova in anul 2007 — tentativa dictaturii de la Centru, aplicata pana de curand de comunisti pe tot teritoriul tarii, cedeaza in fata vointei electoratului si a regulilor autonomiei autoritatilor publice locale.

In numele Aliantei “Moldova Noastra” va urez sa reusiti cat mai curand consolidarea tuturor elementelor democratice din cadrul Adunarii Populare a UTA Gagauz Yeri, in beneficiul cetatenilor si in contextul dezvoltarii democratice a intregului stat Republica Moldova!

Cu mult respect si asteptari pozitive!

Serafim URECHEAN
Presedinte al Aliantei “Moldova Noastra”
Presedinte al Fractiunii AMN in Parlamentul Republicii Moldova
Centrul de presă al AMN
Declaraţia fracţiunii parlamentare Alianţa “Moldova Noastră” cu privire la respectarea drepturilor omului în Moldova Declaratie a liderului AMN, dl Serafim URECHEAN: “Fuga guvernantilor de Motiunea AMN confirma genocidul comunist impotriva taranilor”