Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Declaratie a Fractiunii AMN în Consiliul municipal Chişinău

|versiune pentru tipar||
AMN / 26 iunie 2008
Alianţa “Moldova Noastră”

Fractiunea Alianta “Moldova Noastra” apreciaza ca tentativa de deturnare a conducerii si a majoritati democratice din Consiliul municipal Chisinau reprezinta o manevra a lui Vladimir Voronin, în calitatea sa de lider al Partidului Comunistilor, cu scopul de a crea un blocaj administrativ si de a destabiliza definitiv situatia în capitala tarii. Imixiunea sefului statului este evidenta înca din momentul în care el s-a pronuntat public pentru provocarea alegerilor anticipate în municipiu, acesta fiind scopul ei final. Avertizam colegii atrasi în acest joc ca sunt pe punctul de a cadea în capcana comunista.

În acelasi timp, tinem sa accentuam initiativa Presedintelui AMN, Serafim Urechean, care cheama la abandonarea ambitiilor politice în numele chisinauienilor si la refacerea coalitiei democratice. Alianta “Moldova Noastra” considera actele de demitere si de realegere a Presedintelui Consiliului municipal drept abuzive, neclaritatea ce poate fi transata doar în instanta. Suntem împotriva tentativei de a forta activitatea Consiliului municipal în circumstante juridice controversate. Si credem ca pana la o decizie finala a justitiei consilierii democrati trebuie sa depuna toate eforturile pentru refacerea de la zero a coalitiei.

Suntem convinsi ca este înca posibil ca partile implicate în confruntarile din ultimul timp, sa-si reevalueze responsabilitatile, sa faca un pas înapoi, sa se aseze la masa tratativelor si sa gaseasca solutii de a sprijini administratia capitalei, aleasa cu majoritatea voturilor date de cetatenii Chisinaului. În caz contrar, municipiul va fi supus unor riscuri majore, prin crearea unor raporturi de ostilitate politica între Consiliu si Primarul general.

AMN insista sa fie asigurata o conjunctura favorabila activitatii eficiente a Primariei. Si, indiferent de modul în care va evolua situatia politica, juridica sau administrativa, consilierii Aliantei “Moldova Noastra” declara ca vor sustine functionarea conducerii municipale, ce are mandat direct din partea cetatenilor, si se vor concentra pe promovarea platformei electorale si pe contracararea intereselor clanului comunist în capitala Republicii Moldova.

Consilierii Aliantei “Moldova Noastra” în Consiliul municipal Chisinau

Centrul de Presa al AMN
Declaraţie a Fracţiunii Alianţa “Moldova Noastră” Declaraţie a Fracţiunii parlamentare Alianţa “Moldova Noastră” cu privire la situaţia din agricultură