Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de Presa al AMN cu privire la convocarea în Parlament în regim de urgenţă a fracţiunii AMN

|versiune pentru tipar||
AMN / 5 august 2008
Alianţa “Moldova Noastră”

Fractiunea AMN in Parlamentul Republicii Moldova a fost convocata in regim de urgenta de liderul sau, pentru a examina problemele privind depasirea consecintelor inundatiilor din tara. Deputatii au prezentat si discutat informatii din mai multe surse: facute publice de oficialitatile centrale, furnizate de reprezentantii AMN in administratiile locale ale zonelor afectate, precum si stabilite in cadrul vizitelor personale in regiunile inundate. Serafim Urechean, care s-a deplasat recent la Soroca, a mentionat ca pe prima linie a luptei pentru apararea populatiei de calamitati si de efectele lor se afla administratia locala, iar in multe raioane inundate pe aceasta linie sunt conducatorii promovati de Alianta “Moldova Noastra” si de coalitiile democratice.

Deputatii AMN insista ca intregul Parlament sa fie convocat in sesiune extraordinara, decizie fixata intr-o Hotarare a Fractiunii, luata in temeiul art. 67 alin (2) din Constitutie si depusa astazi spre atentia speaker-ului Marian Lupu la cancelaria legislativului. Plenul Parlamentului, considera Fractiunea AMN, e obligat sa examineze raportul Guvernului despre efectele concrete ale inundatiilor si masurile necesare pentru depasirea lor, inclusiv cele ce impun amendarea Legii Bugetului de Stat pe anul 2008.

Impreuna cu aceasta Hotarare, membrii Fractiunii AMN au depus la Cancelaria Parlamentului si Hotararea privind transferarea salariului de doua zile lucratoare in contul de sustinere a sinistratilor. Masuri similare au luat si consilierii AMN dintr-un sir de raioane si localitati, pe care Fractiunea parlamentara le-a sustinut la fel ca si Apelul conducerii partidului facut acum cateva zile in acelasi context.

In acelasi timp, deputatii Aliantei “Moldova Noastra” au mentionat ca responsabilitatea deplina pentru inlaturarea consecintelor calamitatilor naturale revine Guvernului, care detine toate imputernicirile necesare si instrumentele de gestionare a banilor Bugetului de Stat. AMN cheama in continuare intreaga societate la solidaritate cu sinistratii, iar responsabilii administratiilor publice la transparenta si eficienta maxima in colectarea si distribuirea ajutoarelor umanitare.

Centrul de Presa al AMN
Declaraţie a Fracţiunii parlamentare Alianţa “Moldova Noastră” cu privire la situaţia din agricultură Declaraţie a AMN de sprijin a protestului pedagogilor faţă de Guvernul comunist