Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Declaraţie a Alianţei “Moldova Noastră” privind susţinerea domnului Nicolae DABIJA la alegerile în Parlamentul României

|versiune pentru tipar||
AMN / 12 noiembrie 2008
Alianţa “Moldova Noastră”

În contextul scrutinului parlamentar, care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, curent, în România şi alocă, pentru prima dată, după principiul votului uninominal, mandate şi pentru reprezentanţii alegătorilor de la est de Prut, membrii Biroului Permanent Central al AMN exprimă decizia de a-l sprijini pe candidatul PNL, domnul Nicolae DABIJA.

Domnia sa are în palmares o amplă activitate de renaştere culturală, naţională, politică şi civică în republica noastră, renumele unei personalităţi consecvente şi demne, dar şi calităţile necesare pentru a reprezenta fidel şi eficient cetăţenii români din Republica Moldova în forul legislativ suprem al României.

Decizia noastră este inspirată şi din solidaritatea firească dintre AMN din Republica Moldova şi PNL din România, care au un protocol bilateral de colaborare şi fac parte din aceiaşi familie politică europeană şi internaţională — Partidul European Liberal Democrat Reformator (ELDR) şi Internaţionala Liberală (IL). Facem apel către toţi membrii şi simpatizanţii AMN, cu drept de vot în aceste alegeri, să participe la scrutinul din 30 noiembrie, 2008, şi să-l voteze pe poetul academician, distinsul publicist şi om de cultură, omul de stat şi patriotul, Nicolae DABIJA.

Biroul Permanent Central al AMN
Declaraţie a deputatului Alexandru Oleinic, din partea Fracţiunii AMN pe marginea proiectului de lege Asigurărilor Sociale de stat pe anul 2009 Autorităţile publice locale — cal de bătaie al regimului comunist