Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al AMN privind cererea demisiei Procurorului General

|versiune pentru tipar||
AMN / 21 ianuarie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Dupa ce a demonstrat imagini ale camerelor de supravegehre, ce surprind subalternii viceministrului de interne Zubic plasand “ceva” in localul, in care au fost descoperite pretinse dovezi ale organizarii asasinatului lui Rosca, conducerea AMN acumuleaza si noi date ce confirma falsificarea acestui caz. La aceasta ora avem detalii noi, pe care Procuratura Genrala si Ministerul de Interne le-au omis in declaratiile lor, dar care dovedesc inconsistenta acestora si vor fi prezentate la momentul potrivit.

In general, Alianta “Moldova Noastra” doreste sa schimbe accentele de la acest scenariu “detectiv” de proasta inspiratie, asupra unui aspect fundamental — statul, ale carei institutii de aparare a ordinii pulbice, MAI, si de supraveghere a legalitatii, PG, sunt implicate in actiuni dubioase cu tenta politica, banuite de fabricarea dosarelor, este incapabil sa asigure drepturile omului, in general, si, in special, organizarea unor alegeri parlamentare corecte.

In ce priveste reactia intarziata si confuza a PG si a MAI la prezentarea inregistrarilor de catre AMN, ambele institutii au confirmat faptul ca ofiteri de politie au vizitat cateva zile in sir localul de la Sangera in care apoi au fost gasit pretinsele probe. In rest, tine de competenta acestor organe de investigatii sa efectueze anchetele interne necesare pentru a stabili cu exactitate daca politisii au plasat sau nu probe false, anchete putin probabile atata timp cat Gurbulea si Zubic ocupa functiile cele mai influiente in aceste institutii.

Deaceea, un grup de deputati din Parlamentul Republicii Moldova (doritori au fost mai multi dar n-au reusit sa semneze documentele pana la expedierea lor) au cerut astazi Procuroprului General, Valeriu Gurbulea, sa-si dea demisia, iar Procuraturii Generale sa initieze un dosar penal pe cauza falsificarii si divulgarii probelor in cadrul anchetei penale. Alaturat va oferim textele ambelor documente, expediate oficial la Procuratura Generala.

Centrul de Presă al AMN
Invitaţie la un eveniment de compromitere totală a MAI şi Procuraturii Gurbulea, Zubic, Roşca şi presa acestuia chemaţi în judecată pentru fals şi defăimare