Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Gurbulea, Zubic, Roşca şi presa acestuia chemaţi în judecată pentru fals şi defăimare

|versiune pentru tipar||
AMN / 23 ianuarie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Lupta Alianţei “Moldova Noastră” pentru a deconspira falsurile din acuzaţiile recente la adresa exponenţilor săi şi pentru a trage la răspundere executorii comenzilor politice ale comuniştilor se începe şi în instanţele de judecată.

Pe 21 ianuarie la Judecătoria sectorului Rîşcani din Chişinău Serafim Urechean şi Ion Pleşca au depus câte o plângere, în care solicită să fie recunoscute drept ilegale acţiunile Procurorului General, Valeriu Gurbulea, şi ale viceministrului de interne, Valentin Zubic, prin care aceştia la conferinţa de presă din 15 ianuarie au încălcat prezumţia nevinovăţiei, proliferând acuzaţii nefondate şi nedovedite.

La aceiaşi Judecătorie Ion Pleşca a depus o cerere de chemare în instanţă, pentru apărarea onoarei, a demnităţii şi a reputaţiei profesionale, împotriva lui Iurie Roşca şi a unora dintre instituţiile media controlate de acesta — EU TV (Euro TV Chisinău) şi GP FLUX. În cerere se anunţă că recompensele morale, în valoare sumară de 400 001 lei, să fie transferate la contul Spitalului de psihiatrie din orăşelul Codru, pentru susţinerea activităţii acestuia.

La 22 ianuarie, curent, la Judecătoria sectorului Centru, domnii Urechean şi Pleşca au depus o cerere pentru apărarea onoarei, a demnităţii şi a reputaţiei profesionale, cu chemarea în instanţă a lui Gurbulea şi Zubic.

Decizia dlor Urechean şi Pleşca de a apela la justiţie are drept scop să demonstreze încrederea lor absolută în propria nevinovăţie şi să condamne autorii de acuzaţii, pe cât de grave, pe atât de false.

Centrul de Presă al AMN
Comunicat de presă al AMN privind cererea demisiei Procurorului General S. Urechean şi I. Pleşca vor ţine un briefing la intrarea în Procuratura Generală