Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

S. Urechean şi I. Pleşca vor ţine un briefing la intrarea în Procuratura Generală

|versiune pentru tipar||
AMN / 26 ianuarie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

În pofida semnelor clare de ficţiune, în ce priveşte ultima, aşa-numita, tentativă de asasinare a lui Iurie Roşca, dezvoltarea scenariului ia amploare şi vizează deja în mod oficial exponenţii Alianţei “Moldova Noastră”.

Serafim Urechean, Preşedinte al AMN, şi Ion Pleşca, deputat în Parlament, sunt citaţi pentru marţi, 27 ianuarie, ora 10:00, la Procuratura Generală, la sediul din bulevardul Ştefan cel Mare, nr. 73, pentru a fi audiaţi în calitate de bănuiţi pe cauza penală nr. 2006018016. Atenţionăm asupra faptului că anterior a fost o aluzie nepermisă, acum se transformă în calitate oficială de bănuit. Deşi au o neîncredere clară în organelor de drept subordonate comuniştilor şi le-au acuzat de executarea comenzilor politice, pentru a sublinia că respectă legea, cei doi politicieni vor merge la audieri.

În acelaşi timp, având în vedere multiplele dovezi de falsificare a dosarului în cauză, inclusiv detalii noi, necunoscute opiniei publice, înainte de a merge să discute cu procurorii, Serafim Urechean şi Ion Pleşca vor oferi presei un briefing — marţi, începând cu ora 9:30, la intrarea în clădirea Procuraturii Generale din bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 73.

Pentru a elimina temerile, cum că liderul Alianţei “Moldova Noastră” şi deputatul AMN, vizaţi de citaţii, ar putea fi reţinuţi la Procuratura Generală, cum s-a întâmplat recent cu Svetlana Chifa, un alt reprezentant al partidului, amintim că, deocamdată, cei doi sunt protejaţi în faţa abuzurilor de imunitatea parlamentară. Dar, în contextul acestei ofensive împotriva exponenţilor AMN, este posibil ca Procuratura Generală să ceară ridicarea imunităţii lor la prima şedinţă a Parlamentului, afectând astfel conducerea Alianţei “Moldova Noastră” în campania pentru alegerile parlamentare.

Centrul de Presă al AMN
Gurbulea, Zubic, Roşca şi presa acestuia chemaţi în judecată pentru fals şi defăimare Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”