Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 2 februarie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Inainte de deschiderea sedintei de azi a Parlamentului Republicii Moldova, care a stabilit data scrutinului parlamentar pentru 5 aprilie 2009, conducerea Fractiunii AMN a oferit presei un briefing, in cadrul caruia a acuzat coalitia ros-oranj de tergiversarea acestei decizii.

Serafim Urechean a apreciat ca Voronin si Rosca au amanat decretarea alegerilor, pe de o parte — pentru a mai jecmani inca o luna de zile averea publica a Republicii Moldova, iar, pe de alta parte — pentru a utiliza la maxim televiziunile subordonate M1, NIT, N4, EU TV la dezinformarea cetatenilor si promovarea partidelor puterii inainte de alegeri.

Valeriu Cosarciuc, deputat AMN si membru al delegatiei Parlamentului RM la APCE, a acuzat coalitia ros-oranj de boicotarea recentei sesiuni a forului legislativ al Consiliului Europei. Reprezentantii Puterii au refuzat sa mearga la sesiunea APCE pentru a bloca examinarea situatiei preelectorale in Comitetul de monitorizare, care are multe semnale de regres de la democratie in Republica Moldova. Uzantele APCE sunt de asemenea natura, incat pentru a examina situatia unei tari se cere ca la discutii sa participe si reprezentantii guvernarii, si cei ai opozitiei din aceasta tara, iar lipsa unei parti suspenda discutiile. Dl Cosarciuc a prezentat, totusi, monitorilor date noi referitoare la incalcarea drepturilor omului si a libertatii presei in tara noastra, dar si in ce priveste fabricarea noilor dosare impotriva adevaratei opozitii politice din Moldova. Deputatul AMN a obtinut promisiunea reprezentantilor CoE de a exctinde si a amplifica observarea alegerilor din Republica Moldova.

In ce priveste Hotararea Parlamentului de numire a datei alegerilor, pozitia Fractiunii AMN a fost expusa de catre deputatul Gheorghe Susarenco, a carui luare de cuvant o gasiti in anexa.

Centrul de Presă al AMN
S. Urechean şi I. Pleşca vor ţine un briefing la intrarea în Procuratura Generală Luare de cuvânt a deputatului AMN, Gheorghe Susarenco, la proiectul Hotărârii privind stabilirea datei pentru alegerea Parlamentului