Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

AMN a depus actele la CEC pentru înscrierea în competiţia electorală

|versiune pentru tipar||
AMN / 5 februarie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Astazi, 5 februarie, 2008, Alianta “Moldova Noastra” a depus la Comisia Electorala Centrala lista candidatilor din partea sa si celelalte documente necesare pentru inscrierea in competitia pentru alegerile in Parlamentul Republicii Moldova.

Liderul partidului, Serafim Urechean, in sediul CEC, a declarat presei ca miza alegerilor este demontarea regimului actual, format din comunisti si acolitii lor, si constituirea unei guvernari democratice, care sa readuca Moldova in spatiul sau firesc, european. Intrebat daca e sigur ca va fi urmatorul presedinte al tarii, dl Urechean a mentionat ca el, daca zice, face, iar aceasta doleanta apartine celor peste 30 de mii de membri ai AMN si va fi imbratisata de toti cei ce vor un stat democratic si civilizat.

Referitor la lista de candidati AMN, ea a fost formata timp de peste un an de zile, e compusa din candidatii nominalizati de consiliile politice teritoriale ale partidului si a fost aprobata cu majoritate covarsitoare de voturi de Consiliul Politic National intrunit ieri, pe 4 februarie.

Lista cuprinde peste doua treimi de reprezentanti ai organizatiilor teritoriale, 24 de doamne si 20 de tineri politicieni. Vom mai remarca faptul ca urmatorul dupa liderul partidului, pe lista AMN candideaza Mihai Cimpoi, una din figurile simbolice ale culturii basarabene, Presedinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Ajuta-ne doamne pe noi, poporul si tara noastra!

Centrul de Presa al AMN
Luare de cuvânt a deputatului AMN, Gheorghe Susarenco, la proiectul Hotărârii privind stabilirea datei pentru alegerea Parlamentului Probele pentru a o învinui pe Svetlana Chifa lipsesc