Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Probele pentru a o învinui pe Svetlana Chifa lipsesc

|versiune pentru tipar||
AMN / 11 februarie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Joi, pe 12 februarie, incepand cu orele 14:00, la Judecatoria sectorului Centru din Chisinau (et. 5 in spatele Preturii Centru) va fi examinat din nou cazul Svetlanei Chifa, care acum are si calitatea de candidat pe lista AMN pentru alegrile parlamentare din 5 aprilie 2009.

Reamintim ca liderul Organizatiei de Femei AMN din Chisinau, care este si sefa a Directiei penrtu portectia drepturilor copilului la primaria capitalei, este tinuta sub arest la domiciliu pentru 30 de zile, termen ce expira joi, la ora 20:20. Ea este banuita intr-un caz de adoptie internatioanla, desi asemenea decizii in Moldova se iau doar de catre instanta de judecata.

Alianta Moldova Noastra apreciaza in continuare acest dosar, ca pe unul fabricat impotriva colegei noastre, un om onest si profesionist, la comanda autoritatilor comuniste. Lucrurile se clarifica in acest sens, deoarece dupa arestarea Svetlanei Chifa insusi Presedintele comunist al tarii, Vladimir Voronin, a facut o sedinta in porblema adoptiei.

Mentionam ca Procuratura nu a inaintat inca o invinuire, din lipsa de probe, si avem speranta ca maine justitia va respinge aplicarea oricaror masuri de reprimare. Avand in vedere contextul electoral apelam la observatorii alegerilor parlamentare sa monitorizeze acest caz, pe care, repetam, AMN il considera de inspiratie exclusiv politica.

Centrul de Presă al AMN
AMN a depus actele la CEC pentru înscrierea în competiţia electorală Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”