Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 24 februarie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

In cadrul conferintei de presa de astazi, dl Serafim Urechean, Presedintele AMN, a dat aprecieri ferme si a facut dezvaluiri senzationale. In urma lor, in orice tara normala, odata cu acest comunicat ati primi deja declaratiile de demisie (demitere) a unor ministri. La noi, insa, macar de-am reusi sa sesizam observatorii alegerilor parlamentare.

Dl Urechean a prezentat o circulara secreta si neoficiala din cadrul Ministerului de Interne, emisa sub forma de “precizari” dupa o sedinta prezidata de seful institutiei, Gheorghe Papuc, in care politia primeste instructiuni explicite de urmarire a tuturor actiunilor concurentilor electorali, participanti la alegerile parlamentare. Ea aplica forma de “indicatie verbala tuturor lucratorilor politiei din republica”, carora le fixeaza sarcina principala — “inregistrarea, documentarea, analiza si raportarea tuturor informatiilor obtinute sau auzite la serviciu, pe locul de trai, la piata, in magazine, discutii intre vecini, in transportul public, localurile culturale, in special in institutiile de invatamant, etc.”! Este un act de urmarire totala, ce mai solicita ca “orice critica in adresa actualei guvernari si a PCRM sa fie luata la evidenta si raportata… — zilnic, toti conducatorii raporteaza la MAI la ora 7:15, informatia generala pe republica se raporteaza ministrului Papuc, care raporteaza nemijlocit presedintelui Voronin”. (citat din aceste precizari).

O informatie si mai socanta — domnul Urechean a semnalat faptul ca baza cu datele confidentiale ale tuturor cetatenilor tarii, de la Ministerul Dezvoltarii Informationale este sparta, sau vanduta, sau cumparata de la functionarii cu acces la ea, caci se vinde liber la piata de accesorii electronice de pe strada Ismail din Chisianu. Investigarea efectuata de specialistii AMN a scos la iveala faptul ca aceasta baza de date a aparut in Internet de fiecare data inainte de alegeri: si in 2005, si in 2007, si acum. Serafim Urechean a declarat ca totul are loc in contextul pregatirii de catre clanul comunista a unei ample operatiuni de falsificare masiva a voturilor la 5 aprilie 2009, a atras atentia asupra incapacitatii statului de a proteja populatia si in acest plan si a cerut public initierea unei anchete penale pentru a-i depista si a-i trage la raspundere pe cei vinovati.

Alianta Moldova Noastra a reiterat semnalul ca autoritatile Republicii Moldova sunt absolut incapabile sa asigure conditii corecte si legale pentru alegerile parlamentare. In acelasi timp, Serafim Urechean a declarat ca orice responsabil sau autoritate de stat, care va interveni abuziv, va respinge neintemeiat contestatiile AMN, sau se va eschiva de la propriile obligatiuni in context electoral, va fi actionat in judecata si tras la raspundere. AMN deja a actionat in Curtea de Apel refuzul CEC de a deschide sectoare de vot suplimentare pentru moldovenii aflati la munca in afara tarii si va depune cereri impotriva sefului Directiri PR a MAI, impotriva CCA, s.a.m.d.

In finalul conferintei de presa, partea mai placuta si chiar amuzanta a constat in lansarea site-ului personal www.urechean.md si a jocului interactiv “Serafica fara frica”, in care presedinele AMN lupta cu Voronin si gasca lui de acoliti. Lupta si INVINGE!

Centrul de Presă al AMN
Probele pentru a o învinui pe Svetlana Chifa lipsesc Cazul “ambulanţelor” s-a încheiat ieri. Continuă lupta pe cazul primarului Ionel!