Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Cazul “ambulanţelor” s-a încheiat ieri. Continuă lupta pe cazul primarului Ionel!

|versiune pentru tipar||
AMN / 26 februarie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Mai intai despre luptele in desfasurare — astazi invitam presa la un proces ce promite un final senzational — la 13:30, Judecatoria din Straseni examineaza recursul primarului AMN de Vorniceni de anulare a condamnarii sale pe motivul lipsei componentelor infractiunii. Reamintim, ca Gheorghe Ionel, a castigat deja definitiv la CSJ intr-un alt dosar, care i-a fost fabricat pe o cauza inventata de trafic de fiinte umane. Noi credem in victoria lui, caci aceste dosare sunt false, ordonate de puterea comunista, si se prabusesc ca niste casteluri de nisip.

Un exemplu actual si aproape epocal. Multi, mai ales presa ros-oranj, au turnat apa la moara dosarului fabricat de comunisti impotriva lui Serafim Urechean, dar acum au luat apa in gura. Ei nu au curajul sa relateze evenimentul de ieri, 25 februarie 2009, de la Curtea Suprema de Justitie, unde a fost considerat inadmisibil recursul Procuraturii in “dosarul ambulantelor”, in care s-a stabilit lipsa oricaror temeiuri pentru a-l acuza pe liderul AMN.

Astfel, “dosarul ambulantelor” si autorii lui au fost trimisi in istoria regimului neocomunist, dupa 1672 zile de hartuire a liderului Aliantei Moldova Noastra, care au inceput pe 30 iunie 2004 la indicatia presedintelui comunist “organizati executarea!” Asmutirea CCCEC, a Procuraturii si hartuirea in justitie a durat 4,7 ani, in care Serafim Urechean a primit si a onorat cu stoicism peste 50 de citatii in istantele de ancheta si in istante.

Datorita absurditatii si a caracterului sau politic, dosarul fabricat la ordinul lui Voronin a produs o serie de grave incalcari de procedura, care au fost atacate in Curtea Europeana pentru Drepturile Omului si vor fi examinate in curand la Strasbourg. AMN a rezitat, se tine de cuvant, lupta si INVINGE!

Centrul de presă al AMN
Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră” Comunicat excepţional al AMN privind cazul Ionel