Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Lupta împotriva corupţiei pornită de MAE îi deranjează pe politicienii pătaţi

|versiune pentru tipar||
MAE / 10 martie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Lupta impotriva coruptiei declansata de Miscarea Actiunea Europeana incepe sa-i deranjeze pe politicienii patati. Avem informatii ca impotriva MAE se pregateste o adevarata ofensiva de atacuri murdare, din toate directiile politice. Deja mai multi lideri ai MAE au inceput sa primeasca telefoane anonime de amenintare. Zilnic ni se transmit semnale pe diverse cai sa o lasam mai usor, iar afisele noastre sunt distruse de pe spatiile de panotaj.

Aceste actiuni nu numai ca nu ne intimideaza, dar ne incurajeza o data in plus si ne arata ca suntem pe drumul cel bun, ca tintim in directia corecta: coruptia generalizata din Republica Moldova.

De asemenea, avem informatii ca politicienii corupti, comunisti sau necomunisti, vor incerca sa ne discrediteze, insinuând in media controlata ideea absurda ca facem jocul unora sau altora. In acest fel, ei subestimeaza inteligenta populatiei. Spre deosebire de reprezentantii celorlalte partide, in ultimii 18 ani liderii MAE au dovedit, prin fapte, ca sunt cei mai activi militanti ai reformelor liberale si ai integrarii in Uniunea Europeana.

Ii anuntam pe toti cei care sunt deranjati de actiunile MAE ca obiectivele noastre ramân de neclintit in ciuda oricaror presiuni:

  1. Inlaturarea imediata de la putere a PCRM, cu care excludem orice colaborare, inainte sau dupa alegeri, deoarece este un partid structural corupt.
  2. Implementarea in primele 6 luni dupa alegeri a programului nostru anticoruptie, impreuna cu partidele democratice care doresc sa se reformeze si sa ni se alature in lupta impotriva flagelului care produce saracie in Republica Moldova.
Anatol Petrencu
Vitalia Pavlicenco
Alexandra Can
Declaraţie a Mişcării “Acţiunea Europeană” Declaraţia Mişcării “Acţiunea Europeană”