Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Tinerii din MAE au protestat împotriva politicii de cenzură a ziarului “Timpul”

|versiune pentru tipar||
MAE / 20 martie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Un grup de 30 de tineri, membri şi simpatizanţi ai Mişcării Acţiunea Europeană, au protestat vineri, 20 martie 2009, timp de zece minute, în faţa redacţiei ziarului “Timpul”, faţă de modul dictatorial în care publicaţia a cenzurat formaţiunea politică.

Tinerii au depus la redacţie un protest scris şi au avut, în semn de revoltă faţă de gestul ziarului, gurile lipite cu bandă adezivă.

“Este absolut regretabil faptul că o publicaţie care se pretinde independentă procedează precum puterea comunistă, hotărînd abuziv interzicerea publicării materialelor MAE, în condiţiile în care noi plăteam din fondul electoral macheta respectivă”, a declarat Andrei Păvăloi, preşedintele Organizaţiei de Tineret a MAE.

Andrei Păvăloi şi-a exprimat speranţa că astfel de gesturi caracteristice regimurilor totalitare nu vor mai avea loc şi a dat asigurări că, atunci când MAE va participa la guvernare, ziariştii îşi vor putea publica liber opiniile, fără să se teamă.

Reamintim că vineri, 20 martie 2009, publicaţia “Timpul” a cenzurat apariţia unei machete publicitare a MAE. Macheta avansată spre publicare redacţiei “Timpul” prezenta scrisoarea deschisă pe care MAE a adresat-o partidelor semnatare ale Pactului Naţional Împotriva Corupţiei, în care se solicită o curăţare a listelor de candidaţi pentru Parlamentul Moldovei, precum şi garanţii că nu vom mai avea parte de trădări de tip Roşca.

Serviciul de Presă al MAE
Mişcarea Acţiunea Europeană este cenzurată de “Timpul” MAE dezaprobă folosirea sondajelor ca instrumente de dezinformare