Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Rezoluţia PE, o mână de ajutor întinsă democraţiei din R. Moldova

|versiune pentru tipar||
MAE / 8 mai 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană primeşte cu încredere sprijinul arătat de Parlamentul European consolidării democraţiei din Republica Moldova, prin adoptarea joi, 7 mai curent, a unei Rezoluţii cu privire la situaţia actuală din statul nostru.

Considerăm că implicarea Parlamentului European în depăşirea dificultăţilor cu care se confruntă Republica Moldova este binevenită, în condiţiile în care, în urmă cu numai o lună, democraţia a primit o grea lovitură. Reamintim că la 7 aprilie curent, sute de oameni au protestat în numele democraţiei faţă de rezultatele unor alegeri pe care le considerau fraudate, dar au plătit înzecit, fiind victime ale unor abuzuri de o cruzime revoltătoare ale regimului comunist.

Precizăm că întocmai aceste încălcări abuzive ale democraţiei, săvârşite în mod repetat de către puterea comunistă, au determinat reacţia tranşantă a Parlamentului European. Potrivit Rezoluţiei, Legislativul european “condamnă cu fermitate campania amplă de hărţuiri, gravele încălcări ale drepturilor omului şi toate celelalte acţiuni ilegale ale guvernului moldovean în perioada de după alegerile parlamentare”.

Totodată, ne arătăm îngrijorarea că măsurile luate de un viitor Guvern comunist vor constitui o piedică extrem de nocivă în calea dezvoltării europene a statului. Pentru prevenirea acestui fapt, Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană îşi reconfirmă implicarea în apărarea democraţiei din Republica Moldova şi deschiderea către o colaborare apropiată cu Uniunea Europeană, în vederea recuperării decalajului politic şi social care ne ţine deocamdată la marginea acestei mari construcţii europene.

Serviciul de presă al MAE
Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană” Ziua Europei este şi ziua noastră