Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

MAE faţă de problema alegerilor anticipate

|versiune pentru tipar||
MAE / 26 mai 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”
  1. Mişcarea Acţiunea Europeană constată că Partidul Comuniştilor din R. Moldova, personal Vladimir Voronin, s-au dovedit a fi şi de această dată incapabili de a negocia cu opoziţia parlamentară în vederea identificării unei candidaturi de consens pentru funcţia de Preşedinte al R. Moldova. Astfel, alegerile parlamentare anticipate au devenit iminente. Responsabilitatea pentru criza politică în care a fost iarăşi aruncat statul nostru, inclusiv cheltuielile enorme pentru organizarea alegerilor noi, revine Partidului Comuniştilor şi liderului acestuia.
  2. Mişcarea Acţiunea Europeană salută decizia fracţiunilor parlamentare de opoziţie de neparticipare la alegerea unui candidat comunist la funcţia de şef al statului. Ne exprimăm speranţa că fracţiunile parlamentare nominalizate vor rămâne în continuare pe aceleaşi poziţii.
  3. Mişcarea Acţiunea Europeană reiterează punctul său de vedere asupra alegerilor din 5 aprilie ca fiind fraudate masiv de către guvernarea comunistă. Considerăm că doar în rezultatul unei noi campanii electorale, organizate într-un cadru democratic, cu implicarea directă a societăţii civile şi organismelor europene ar putea fi ales un Legislativ care să reflecte raportul real al forţelor politice în societatea moldovenească.
  4. Mişcarea Acţiunea Europeană face apel către toate forţele politice anticomuniste, naţionale, democratice şi proeuropene să-şi unească eforturile pentru reaşezarea Republicii Moldova pe făgaşul normalităţii. Condiţia de bază pentru câştigarea scrutinului, debarcarea comuniştilor de la putere şi deblocarea drumului ţării noastre spre integrarea europeană este participarea noastră în comun la alegerile parlamentare anticipate pe Lista Naţională.
Sursa: www.ae.md
Ziua Europei este şi ziua noastră Scoaterea la concurs a frecvenţelor Pro TV este o nouă formă de cenzură a regimului comunist