Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

MAE cheamă partidele democratice la dezbateri pe tema participării pe listă comună la alegerile anticipate

|versiune pentru tipar||
MAE / 3 iunie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană salută alegerea făcută astăzi, 3 iunie, de către deputaţii partidelor din Opoziţia reprezentată în Parlamentul Republicii Moldova. În faţa ameninţării a încă patru ani de dictatură comunistă, a merge pe calea unei noi competiţii electorale reprezintă singura şansă pe care o are Republica Moldova la dezvoltarea de tip european.

Ca atare, Mişcarea Acţiunea Europeană face apel către reprezentanţii tuturor forţelor democratice din Republica Moldova să dea dovadă de maturitate, alegînd în continuare calea responsabilă: participarea la alegerile anticipate pe o listă naţională comună. În acest sens, MAE îi invită de urgenţă pe reprezentanţii partidelor democratice la o dezbatere onestă, împreună cu societatea civilă, privind şansa pe care o va avea o Opoziţie unită în faţa PCRM, la alegerile din această vară.

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că forţele democratice din Republica Moldova nu mai pot alerga dezbinate în urma agresivităţii şi cinismului PCRM, doar cu speranţa că vor fi smulse rădăcinile unui regim caracterizat de teroare şi corupţie. Considerăm că nu mai este loc de nuanţe democratice, ci este nevoie de o forţă unită împotriva roşului comunist. Partidele democratice sunt responsabile să facă măsura maturităţii politice nu prin prisma propriilor orgolii, ci preţuind drepturile cetăţenilor din Republica Moldova!

Mişcarea Acţiunea Europeană susţine cu tărie că şansa Republicii Moldova stă exact în constituirea unui front anticomunist unificat al partidelor democratice. Doar astfel, cancerul comunist din Republica Moldova va putea fi extirpat, odată şi pentru totdeauna.

Precizăm că dezbaterea la care sunt invitaţi liderii partidelor democratice din Republica Moldova şi reprezentanţi ai societăţii civile va avea loc luni, 8 iunie curent. MAE va reveni cu detalii privind locul şi ora desfăşurării acestor discuţii pe care le consideră vitale pentru viitorul democratic al Republicii Moldova.

Anatol Petrencu,
Preşedintele MAE
Scoaterea la concurs a frecvenţelor Pro TV este o nouă formă de cenzură a regimului comunist PCRM a orchestrat vandalizare clădirilor Preşedinţiei şi Parlamentului