Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

PCRM a orchestrat vandalizare clădirilor Preşedinţiei şi Parlamentului

|versiune pentru tipar||
MAE / 4 iunie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că PCRM a orchestrat vandalizările din 7 aprilie şi violenţele ale căror victime au căzut pe nedrept sute de tineri ai Republicii Moldova. Declaraţia făcută ieri de unul dintre liderii Partidului Comuniştilor, Vladimir Ţurcanu, demonstrează că exact formaţiunea lui Vladimir Voronin a pus la cale lucrurile cu scopul de a găsi acoperire pentru “potolirea” manifestanţilor prin forţă.

Considerăm că această manevră a PCRM reprezintă o încununare a veninului prin care a fost guvernată Republica Moldova sub clanul Voronin şi al acoliţilor săi. Astfel, toţi cei care susţin PCRM într-o formă sau alta se fac complici la instrumentările odioase puse la cale de comunişti împotriva democraţiei şi a cetăţenilor oneşti din Republica Moldova.

Mişcarea Acţiunea Europeană solicită instituţiilor statului să demareze de urgenţă o anchetă privind protestele din 7 aprilie curent, în lumina noilor dezvăluiri venite tocmai din interiorul PCRM. De asemenea, cerem autorităţilor responsabile să arate responsabilitate în redactarea noului raport privind modul în care au fost trataţi, după protestele din Chişinău, tinerii prinşi în capcana instrumentată de partidul aflat atunci la guvernare.

Instituţiile statului nu mai pot aştepta noi instrucţiuni din partea PCRM privind muşamalizarea evenimentelor din 7 aprilie curent, care au atras atenţia întregii Europe asupra abuzurilor şi a furturilor de care se fac vinovaţi doar comuniştii din Republica Moldova. A ascunde în continuare sub preşul nepăsării astfel de acte de violenţă nu este o opţiune pe care Republica Moldova să o mai poată accepta.

Serviciul de presă al MAE
MAE cheamă partidele democratice la dezbateri pe tema participării pe listă comună la alegerile anticipate Lista naţională — singura şansă a partidelor democratice în alegerile anticipate