Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Decizia Curţii Constituţionale confirmă reinstaurarea legii în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
MAE / 17 septembrie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană salută confirmarea, prin aviz al Curţii Constituţionale, a interimatului asigurat de Mihai Ghimpu în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Această decizie irevocabilă dată de Curtea Constituţională confirmă reinstaurarea democraţiei într-un stat confundat în ultimii opt ani de zile cu practicile abuzive şi ruşinoase ale conducerii comuniste.

“Prin avizul dat de Curtea Constituţională nu a fost confirmat numai domnul Ghimpu ca fiind preşedinte interimar, ci au fost validate eforturile tuturor forţelor democratice din Republica Moldova de a reinstaura un regim al libertăţilor cetăţeneşti. Suntem în direcţia cea bună”, a declarat preşedintele MAE, Anatol Petrencu. Acesta a precizat că legea a fost singura armă a forţelor democratice împotriva monopolului comunist, iar victoria partidelor necomuniste a confirmat că cetăţenii Republicii Moldova sunt pregătiţi să se supună rigorilor legale, în locul dispoziţiilor dictatoriale ale clanului Voronin.

“De aici rezultă şi responsabilitatea enormă ce revine acum partidelor democratice, aceea de a redresa economia, de a dezvolta un stat adus în faliment după furturile comuniştilor.Va fi extrem de dificil să lupţi cu legea împotriva corupţilor, învăţaţi să se ferească din calea acesteia pentru a-şi proteja averile”, a declarat Petrencu. În acest sens, Mişcarea Acţiunea Europeană aminteşte de un set de principii anticorupţie lansate şi promovate cu scopul de a elibera Republica Moldova de corupţie — o condiţie obligatorie pentru modernizarea statului şi creşterea nivelului de trai.

Reamintim că MAE a declarat în repetate rînduri că îşi canalizează toate eforturile pentru ca moldovenii să trăiască mai bine. Acesta trebuie să fie principalul obiectiv al guvernării democratice, iar MAE va fi un partener dezinteresat al tuturor celor care vor lucra pentru acest scop esenţial şi pentru diminuarea corupţiei endemice din Republica Moldova.

Serviciul de presă al MAE

Sistemul de învăţămînt, victimă a ezitărilor din plan politic MAE face apel la implicare pentru modernizarea Republicii Moldova