Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Filiala transnistreană a Partidului Umanist a aderat la MAE

|versiune pentru tipar||
MAE / 21 aprilie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Peste 400 de membri de la organizaţia transnistreană a Partidului Umanist din Moldova au anunţat astăzi, 21 aprilie, că aderă la Mişcarea Acţiunea Europeană. Potrivit acestora, “în acest mod participă la consolidarea unui partid democratic puternic şi performant, care are ca obiectiv dezvoltarea statului prin creşterea nivelului de trai şi reconciliere naţională”.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat preşedintele organizaţiei transnistrene, Vladimir Meleca, şi secretarul general al filialei, Gheorghe Silistrari, ei fiind întâmpinaţi la sediul MAE de către Anatol Petrencu, prim-vicepreşedintele partidului, şi Iurie Colesnic, vicepreşedinte.

“MAE avea şi înainte reprezentanţi în Transnistria, însă odată cu venirea celor peste 400 de membri de la Partidul Umanist, filiala partidului nostru se măreşte considerabil. Avem de acum cea mai puternică organizaţie pe care un partid din Republica Moldova o are în stânga Nistrului”, a declarat Anatol Petrencu. La rândul lor, reprezentanţii celor peste 400 de noi membri ai Mişcării Acţiunea Europeană au explicat că alegerea lor a fost firească, acesta fiind partidul de care îi leagă planuri comune. “Scopul nostru este consolidarea MAE şi înfăptuirea proiectelor sale. Noi vrem să creştem nivelul de trai pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, indiferent de ce parte a Nistrului trăiesc aceştia”, a declarat Vladimir Meleca.

Redăm mai jos textul declaraţiei de aderare la MAE a filialei Partidului Umanist din Moldova, semnată de reprezentanţi din toate zonele Transnistriei.

Declaraţia de aderare la MAE a membrilor Partidului Umanist din Moldova, reprezentanţi ai structurilor transnistrene

Având în vedere contextul dificil, economic şi politic, din regiunea transnistreană,
Respectând dreptul cetăţenilor de a locui într-un stat puternic, dezvoltat şi modern,
Dorind un trai îmbelşugat pentru fiecare gospodărie,

NOI, membrii Partidului Umanist din Moldova, reprezentanţi ai structurilor locale şi raionale ale acestei formaţiuni în regiunea transnistreană, aderăm la Mişcarea Acţiunea Europeană şi participăm, astfel, la consolidarea unui partid democratic puternic şi performant, care are ca obiectiv dezvoltarea statului prin creşterea nivelului de trai şi reconciliere naţională.

Considerăm că cele mai mari erori care se fac în politică sunt cele de ordin conjunctural, atunci când oamenii politici pun interesul de moment înaintea valorilor partidului pe care îl reprezintă. Din aceste cauze, partide ridicate din speranţa a mii de oameni au ajuns acum doar figuranţi pe scena politică din Republica Moldova. Nu dorim acest destin pentru Partidul Umanist, de aceea am decis să facem un pas responsabil şi să participăm la unificarea forţelor democratice sub o singură siglă, a MAE.

Filiala pe care o reprezentăm este puternic ancorată în realităţile cu care se confruntă, zi de zi, cetăţenii Republicii Moldova din stânga Nistrului. Cunoaştem îngrijorarea acestora cu privire la majorările nejustificate ale preţurilor la alimente şi ale tarifelor la serviciile publice. Dorim, la fel ca ei, să pregătim pentru copiii noştri un viitor sigur, într-o societate consolidată şi dezvoltată.

Suntem conştienţi că gestul nostru nu va aduce de mâine belşug pe mesele cetăţenilor Republicii Moldova. Dar această aderare a noastră la MAE aduce mai multă forţă unui partid pentru care creşterea nivelului de trai reprezintă o prioritate.

În MAE am găsit oameni cu verticalitate, care au proiecte curajoase şi obiective concrete pentru dezvoltarea Republicii Moldova. De astăzi, formăm împreună o singură echipă, în care venim cu încredere şi dorinţă de muncă.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Serviciul de presă al MAE

Este îngrijorătoare indiferenţa autorităţilor faţă de tendinţele separatiste din sudul ţării MAE lansează o dezbatere publică privind predarea religiei în şcoli şi licee