Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Veaceslav Untilă a participat la teleradiomaratonul “Eşti cît dăruieşti”, organizat pentru ajutorarea sinistraţilor

|versiune pentru tipar||
MAE / 11 iulie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Preşedintele Mişcării Acţiunea Europeană, deputatul Veaceslav Untilă, a participat duminică, 11 iulie 2010, la Teleradiomaratonul “Eşti cât dăruieşti — ajută sinistraţii”, organizat de Compania publică “Teleradio — Moldova”, pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundaţii.

Veaceslav Untilă consideră că este momentul ca politicienii, indiferent de partidele din care fac parte, să fie solidari cu sinistraţii. “Acum nu contează din ce partid faci parte. Oameni sunt la nevoie şi trebuie să-i ajutăm fiecare cât poate”, a declarat liderul MAE.

Preşedintele MAE a donat 10 000 de lei în contul sinistraţilor şi a promis că după trecerea apelor, Mişcarea Acţiunea Europeană se va implica în reconstrucţia câtorva dintre casele distruse. De asemenea, Veaceslav Untilă a amintit că Forul Femeior Europene, organizaţie subsidiară a MAE, a pornit o amplă campanie de strângere de ajutoare destinate persoanelor afectate de inundaţii. Ajutoarele, care vor consta din alimente nealterabile, haine, mărfuri de primă necesitate şi apă, pot fi donate la sediile MAE din Chişinău, Hânceşti şi Orhei.

“Nimeni nu trebuie să stea deoparte. Trebuie să ne ajutăm unii pe alţii, nu putem aştepta să vină alţii să ne ajute”, a declarat deputatul MAE la ieşirea de la teleradiomaraton.

Serviciul de Presă al MAE

Deputatul MAE, Iurie Colesnic: “Am obţinut o mare victorie în soluţionarea conflictului transnistrean” MAE dezaprobă decizia Curţii Constituţionale şi continuă să lupte pentru adevărul istoric