Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Iurie Colesnic: Guvernul RM trebuie să se implice pentru aplicarea rezoluţiei OSCE

|versiune pentru tipar||
MAE / 13 iulie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Vicepreşedintele Mişcării Acţiunea Europeană, deputatul Iurie Colesnic, consideră adoptarea rezoluţiei Adunării Parlamentare a OSCE privind Republica Moldova drept o mare victorie şi un pas înainte pe calea soluţionării conflictului transnistrean.

“Noi am cerut retragerea trupelor ruse din Transnistria. Iar Italia, Franţa, Germania şi România ne-au susţinut. În final rezoluţia a fost adoptată. Doar Rusia a votat împotrivă”, a declarat Iurie Colesnic într-o conferinţă de presă care a avut loc marţi, 13 iulie 2010.

Deputatul MAE Iurie Colesnic a fost singurul reprezentant al Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Coordonare în Europa (OSCE) care a avut loc zilele trecute la Oslo (Norvegia).

Iurie Colesnic consideră că acum, pentru aplicarea rezoluţiei AP a OSCE trebuie să se implice Guvernul R. Moldova prin Ministerul Afacerilor Externe si Integrării Europene. “Acum este vorba despre interesul naţional şi toate partidele trebuie să-l sprijine. Partidele din Alianţă îşi fac interesele lor în detrimentul interesului naţional. Sper ca acum să nu mai fie aşa. Noi, politicienii, sper să ne înţelegem între noi măcar acum, pentru că timp de 20 de ani nu am reuşit să o facem.”, a declarat deputatul MAE.

Serviciul de Presă al MAE

MAE dezaprobă decizia Curţii Constituţionale şi continuă să lupte pentru adevărul istoric MAE s-a înscris la CEC pentru a participa în campania pentru referendum