Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

MAE s-a înscris la CEC pentru a participa în campania pentru referendum

|versiune pentru tipar||
MAE / 15 iulie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană a depus astăzi, 15 iulie 2010, cerere de înregistrare la Comisia Electorală Centrală pentru a participa în campania premergătoare referendumului de pe 5 septembrie.

“Noi susţinem ca preşedintele să fie ales în mod direct, de popor. Aşa vom putea evita crizele constituţionale în viitor. Noi suntem pentru o mai mare libertate de exprimare a opţiunilor cetăţenilor şi pentru mai multă responsabilitate din partea clasei politice. Un preşedinte ales de popor va fi mai responsabil, mai atent la nevoile oamenilor şi mai puţin concentrat la jocurile politice de culise. De aceea MAE va chema alegătorii sa vină la referendum şi să spună <<da>> alegerii preşedintelui de către popor”, a declarat preşedintele Mişcării Acţiunea Europeană, Veaceslav Untilă.

Cererea MAE va fi analizată de Comisia Electorală Centrală în şedinţa de vineri, 16 iulie. “Imediat după înregistrare, MAE va intra în campania pentru referendum şi va face agitaţie”, a mai spus Veaceslav Untilă.

Mişcarea Acţiunea Europeană a susţinut întotdeauna că organizarea unui referendum care să permită construirea cadrului legal pentru alegerea democratică, prin vot direct, a preşedintelui ţării, reprezintă unul dintre paşii principali pe calea întăririi democraţiei în Republica Moldova.

Serviciul de Presă al MAE

Iurie Colesnic: Guvernul RM trebuie să se implice pentru aplicarea rezoluţiei OSCE Chefurile în timpul orelor de muncă trebuie pedepsit dur conform legii