Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Chefurile în timpul orelor de muncă trebuie pedepsit dur conform legii

|versiune pentru tipar||
MAE / 16 iulie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră inadmisibilă purtarea celor 17 angajaţi ai Curţii Constituţionale, care în timpul orelor de muncă au ieşit la picnic cu maşinile de serviciu. Acest gest defăimător ştirbeşte imaginea Curţii Constituţionale şi reduce din credibilitatea sa în faţa cetăţenilor Republicii Moldova.

“Este inadmisibil ca într-o ţară care se pretinde a fi democratică să se întâmple incidente de acest gen. Aceşti angajaţi nu trebuie doar criticaţi, ci pedepsiţi în conformitate cu legea. E regretabil faptul că nici până astăzi nu am auzit o reacţie promptă a Curţii Constituţionale. Ei au mers cu automobilele de serviciu. Este o cheltuire ilegală a banilor publici”, a declarat preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă.

Mişcarea Acţiunea Europeană insistă ca în baza acestei abateri disciplinare a angajaţilor Curţii Constituţionale să fie iniţiată cât mai urgent o anchetă internă, iar rezultatele ei să fie prezentate opiniei publice.

“Nu ştiu dacă găsesc calificative pentru purtarea angajaţilor Curţii Constituţionale, acest caz nu trebuie să scape din vizorul presei şi a cetăţenilor. Dacă vrem schimbări în această ţară, să începem de la noi înşine. Trebuie să ne pese de tot ce se întâmplă în ţara noastră, dacă aceşti angajaţi vor scăpa nepedepsiţi, va fi un exemplu negativ şi pentru alţii, că legea poate fi încălcată. Mitul cu iz sovietic a funcţionarului public căruia îi este permis orice, trebuie distrus cu orice preţ, iar în faţa legii toţi trebuie să fie egali”, a declarat la rândul său vicepreşedintele MAE, deputatul Iurie Colesnic.

Serviciul de Presă al MAE

MAE s-a înscris la CEC pentru a participa în campania pentru referendum Peste 189.000 de cetăţeni au semnat pentru Legea “pensii şi salarii” a MAE