Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Peste 189.000 de cetăţeni au semnat pentru Legea “pensii şi salarii” a MAE

|versiune pentru tipar||
MAE / 16 iulie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Peste 189.000 de cetăţeni au semnat în ultimele săptămâni pentru susţinerea proiectului de lege privind creşterea pensiilor şi salariilor minime, a anunţat preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă.

Campania naţională de colectare a semnăturilor în sprijinul adoptării cât mai rapide a proiectului de lege, organizată de Mişcarea Acţiunea Europeană, s-a încheiat astăzi, 16 iulie. Pentru strângerea semnăturilor, MAE a instalat corturi în toate centrele raionale din Republica Moldova.

“În continuare, vom merge cu aceste semnături în Parlament, în faţa tuturor deputaţilor. Până acum Alianţa nu a dorit să pună proiectul pe ordinea de zi, deşi am solicitat acest lucru în plenul Parlamentului. Dar de acum nu mai au de ales, trebuie să respecte voinţa cetăţenilor, voinţă confirmată de succesul campaniei de colectare a semnăturilor. Noi dorim ca proiectul de lege pe care l-am depus în Parlament să fie adoptat cât mai repede”, a declarat Veaceslav Untilă.

Legea MAE “Pensii şi salarii” vine cu soluţii reale pentru creşterea pensiilor şi salariilor minime pe economie. Astfel, toate salariile şi pensiile minime pe economie vor creşte până la nivelul minim de existenţă, care prevede ca nicio pensie să nu fie mai mică de 1000 de lei şi niciun salariu să nu fie mai mic de 1200 de lei.

“Legea MAE se adresează acelor oameni care supravieţuiesc cu greu din salariile şi pensiile pe care le primesc. Sunt 205.000 de salariaţi şi 130.000 de pensionari care au venituri mai mici chiar şi decât minimul de existenţă, calculat de Guvern. Aceşti oameni trăiesc în sărăcie, în timp ce există bani la bugetul de stat pentru a face aceste majorări. Dacă aceşti bani ar fi mai bine administraţi, ar fi posibile şi creşteri ale pensiilor şi salariilor cu zeci de procente, în etape, în următorii doi ani”, a mai spus liderul MAE.

Deputaţii MAE vor depune semnăturile în Parlament la începutul sesiunii parlamentare din toamnă.

Serviciul de Presă al MAE

Chefurile în timpul orelor de muncă trebuie pedepsit dur conform legii Lege pentru asigurarea locuinţei, soluţia MAE pentru reducerea pagubelor provocate de dezastrele naturale