Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

MAE optează pentru un preşedinte al poporului

|versiune pentru tipar||
MAE / 10 august 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

MAE şi celelalte partide din Alianţa pentru Integrare Europeană sunt parteneri de mai bine de un an de zile, când, în campania din iulie 2009, au înlăturat de la putere regimul comunist. Trebuie reamintit că acest lucru a fost posibil doar prin unificarea forţelor democratice. În cadrul conferinţei de presă, Preşedintele MAE, Veaceslav Untilă, a lansat un apel catre colegii din AIE, prin care îi îndeamnă să revină la normalitate:

“Responsabilitatea noastră faţă de popor este foarte mare, doar prin unificarea forţelor din AIE, vom putea depăşi această criză constituţională. Dacă în cadrul AIE vor fi mai multe candidaturi, apare riscul ca această competiţie să se transforme într-un conflict, care nu ar fi deloc benefic pentru Moldova”.

Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană a lansat sâmbătă, 7 august, în cadrul unei adunări de partid cu membrii veniţi din toată Republica Moldova, campania “Votăm pentru un preşedinte al poporului”. Membrii MAE susţin organizarea referendumului constituţional din 5 septembrie, fiind convinşi că alegerea preşedintelui de către popor va fi un pas important spre reforma sistemului politic din Republica Moldova.

“Am făcut şi facem politică pentru oameni, de aceea noi chemăm pe 5 septembrie cetăţenii să vină şi să voteze pentru modificarea Constituţiei. Preşedintele trebuie să reprezinte interesele poporului, această funcţie trebuie depolitizată, odată ales de popor trebuie să renunţe la calitatea de membru de partid” a afirmat Veaceslav Untilă, preşedintele MAE, în cadrul conferinţei de astăzi.

Serviciul de Presă al MAE

Managementul adecvat al digurilor de protecţie de pe râurile Prut şi Nistru ar reduce considerabil riscul de inundaţii Declaraţie cu privire la atitudinea sfidătoare a dlui Marian Lupu faţă de apărătorii independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova