Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Concluziile MAE după referendum: Unite, partidele democratice sunt puternice. AIE să formeze un bloc electoral la următoarele alegeri

|versiune pentru tipar||
MAE / 7 septembrie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană propune ca toate partidele componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană să formeze un bloc electoral la alegerile parlamentare viitoare, fapt ce ar asigura astfel victoria democraţiei în Republica Moldova. Aceasta este poziţia conducerii politice a MAE, după rezultatele negative ale referendumului privind modalitatea de alegere a preşedintelui statului.

Prezentăm mai jos principalele declaraţii susţinute astăzi, 7 septembrie, de către preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă:

Unite, formaţiunile democratice sunt puternice. Când mergem răzleţiţi, nu avem nicio şansă.

La 29 iulie 2009 am adus Moldova pe făgaşul democraţiei. Am fost uniţi şi am făcut schimbarea în Republica Moldova, deci se impune de a crea în viitor un bloc electoral care ar uni forţele democratice.

S-a demonstrat la acest referendum că populaţia nu acceptă cearta între formaţiunile politice democratice, că este mai aproape de noi când suntem uniţi. De aceea, este important să mergem împreună, într-un singur bloc electoral, la următoarele alegeri.

MAE poate fi liantul coagulării unui proiect care să conducă la obţinerea a cel putin 60 la sută din opţiunile electoratului, la următoarele alegeri.

A venit momentul ca partidele din AIE să se trezească din beţia majorităţii fragile din Parlament, să uite de funcţiile pe care le deţine, de sondajele de opinie şi să ne unim cu toţii eforturile pentru a ne prezenta în faţa cetăţenilor cu o ofertă unitară, coerentă şi lipsită de aroganţă.

Mişcarea Acţiunea Europeană mulţumeşte tuturor cetăţenilor care au ieşit la vot şi îi asigură că implicarea lor nu a fost în van.

În acest moment, cea mai mare greşeală ar fi să condamnăm populaţia pentru prezenţa scăzută la referendum! Fiecare politician, fiecare partid, se fac responsabili într-o măsură mai mare sau mai mică pentru acest absenteism.

S-a muncit puţin. Dacă celelalte formaţiuni ar fi muncit în campanie măcar cât MAE, vă dau garanţie că altul ar fi fost rezultatul la referendum.

MAE condamnă politica iresponsabilă a PCRM, partid pentru care orice tip de vot democrat reprezintă o insultă la adresa mentalităţii sale totalitare, abuzive şi agresive.

MAE a militat permanent pentru unitate şi, în lipsa unui răspuns favorabil, a ales să se implice cu toate eforturile şi resursele de care dispune.

MAE a ales această cale la ultimele alegeri, când a preferat să nu intre într-o competiţie electorală pentru a sprijini un proiect de desovietizare a ţării, făcând astfel dovada că pune interesele cetăţenilor mai presus de cele politice proprii.

Serviciul de presă al MAE

Vicepreşedinte MAE responsabil pentru desfăşurarea referendumului, reţinut abuziv de autorităţile transnistrene AIE — pe punctul de a face o gravă eroare, ignorând voinţa a 200.000 de oameni