Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Grupul formatorilor de opinie s-a consultat cu liderii Partidului Acţiunea Democratică

|versiune pentru tipar||
PAD / 27 ianuarie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Conducerea Partidului Acţiunea Democratică a încercat să identifice, împreună cu grupul experţilor din societatea civilă, soluţii pentru depăşirea crizei politice din Republica Moldova. Din grupul de experţi ce au participat la discuţii la sediul PAD au făcut parte Arcadie Barbăroşie, Oazu Nantoi, Igor Boţan, Viorel Cibotaru, Eugen Revenco şi Alexandru Solcan.

În cadrul discuţiilor, care au avut loc în după amiaza zilei de ieri, liderul PAD, Mihai Godea, împreună cu vicepreşedinţii partidului Viorel Chivriga şi Corneliu Gurin, au expus argumentele partidului în favoarea desfăşurării unui referendum constituţional, în formula anunţată anterior de Partidul Acţiunea Democratică. În acelaşi timp, liderii PAD s-au arătat gata să analizeze şi alte propuneri constructive care ar duce la deblocarea procesului politic din Republica Moldova şi ar contribui la responsabilizarea clasei politice. Participanţii la discuţie au expus viziuni comune împotriva intenţiei anunţată de liderii AIE de a organiza un referendum constituţional în primăvara acestui an.

Pe finalul întrunirii, liderii PAD şi experţii au convenit de comun acord să participe în continuare la întruniri de acest gen, posibil, în formulă mai largă, cu participarea reprezentanţilor mai multor partide politice.

Vă amintim, că Partidul Acţiunea Democratică optează pentru organizarea unui referendum constituţional autentic pentru modificarea Constituţiei în favoarea cetăţenilor. Modificările în Legea Supremă vor ţine în primul rând de “Alegerea directă de către cetăţeni a Preşedintelui ţării”, “Reducerea numărului de parlamentari de la 101 la 71” şi “Introducerea sistemului electoral mixt” pentru alegerile parlamentare, astfel ca jumătate din deputaţi să fie aleşi în circumscripţii uninominale.

Foaia de parcurs pentru soluţionarea crizei politice şi restabilirea încrederii cetăţenilor în instituţiile politice ale statului Preşedintele PAD, Mihai Godea, s-a întâlnit cu şeful delegaţiei UE în Republica Moldova, Dirk Schuebel