Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Preşedintele PAD, Mihai Godea, s-a întâlnit cu şeful delegaţiei UE în Republica Moldova, Dirk Schuebel

|versiune pentru tipar||
PAD / 27 ianuarie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, a avut astăzi o întrevedere cu Dirk Schuebel, şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, care a avut un caracter consultativ, liderul PAD şi oficialul european au discutat despre situaţia politică din Republica Moldova, dar şi despre modalităţile de depăşire a crizei politice.

Mihai Godea a expus poziţia Partidului Acţiunea Democratică vizavi de referendumul propus de liderii AIE. Potrivit deputatului, PAD nu poate susţine şi accepta decizii adhoc şi de conjunctură, care ar putea duce la grave derapaje antidemocratice. Astfel, PAD consideră că referendumul propus de liderii AIE nu poate fi privit ca o soluţie pentru depăşirea crizei politice.

Vă amintim că Partidul Acţiunea Democratică optează pentru organizarea unui referendum constituţional autentic pentru modificarea Constituţiei în favoarea cetăţenilor. Modificările în lege vor ţine vor ţine în primul rând de “Alegerea directă de către cetăţeni a Preşedintelui”, “Reducerea numărului de parlamentari de la 101 la 71” dar şi “Introducerea sistemului mixt electoral” pentru alegerile parlamentare, astfel ca 36 dintre deputaţi să fie aleşi uninominal, pe bază de circumscripţie.

Grupul formatorilor de opinie s-a consultat cu liderii Partidului Acţiunea Democratică Comunicat privind solicitarea controlului constituţionalităţii Legii cu privire la procedura de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova