Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Mihai Godea: crearea controalelor mixte vamale sugerează recunoaşterea serviciului vamal al “republicii Nistrene”

|versiune pentru tipar||
PAD / 6 aprilie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

“Cel mai important lucru pe care l-am aflat astăzi este că Guvernul Republicii Moldova nu are nici o viziune clară despre ceea urmează să facă mai departe şi cum să gestioneze procesul de reglementare”, a declarat Mihai Godea, preşedintele PAD, după şedinţa plenară închisă a Parlamentului, convocată pentru examinarea situaţiei actuale şi perspectivelor reglementării conflictului transnistrean.

“Am înţeles că aşa-zişii vameşi transnistreni ar putea ajunge pana la Chişinău în controlul pe calea ferată, cel puţin cam asta este înţelegerea şi mi se pare o chestie problematică”, a precizat, în context, Mihai Godea, subliniind că instituirea controalelor mixte vamale sugerează recunoaşterea serviciului vamal al “republicii Nistrene”.

Mihai Godea subliniază că se insistă în continuare pe acelaşi format ineficient de discuţii şi negocieri din ultimii 20 de ani. Astfel, potrivit preşedintelui Partidului Acţiunea Democratică, rezultatul final, în procesul de negocieri, nu poate fi unul care să fie conform intereselor naţionale şi prevederilor Constituţionale ale Republicii Moldova.

Amintim că şedinţa plenară închisă a Parlamentului, convocată pentru examinarea situaţiei actuale şi perspectivelor reglementării conflictului transnistrean a fost organizată la iniţiativa preşedintelui PAD, deputatul Mihai Godea.

“Mai multe întrebări fără răspuns, dar este bine că s-a deschis acest proces şi vreau să vă spun că vom fi în continuare la fel de insistenţi ca şi altfel de problematici să fie audiate în Parlament, în aşa fel ca şi Parlamentul Republicii Moldova să fie conectat la soluţionarea problemelor cu care se confruntă societatea Noastră.”, a concluzionat deputatul Mihai Godea.

Sursa: www.padm.md

Declaraţia deputatului Mihai Godea, rostită în plenul Parlamentului la 5 aprilie 2012 PAD a comemorat 7 aprilie la comisariatele de poliţie