Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

PAD a comemorat 7 aprilie la comisariatele de poliţie

|versiune pentru tipar||
PAD / 7 aprilie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Astăzi, 7 aprilie 2012, la 3 ani de la protestele din aprilie 2009, membrii Partidului Acţiunea Democratică au adus un omagiu celor care au avut de suferit în represiunile organizate împotriva protestatarilor. În frunte cu Mihai Godea, mai mulţi membri PAD, au depus flori la şi lumânări la comisariatele unde au fost închişi şi torturaţi tinerii reţinuţi în acele zile.

“Revoluţia din aprilie 2009 s-a câştigat aici în comisariate prin sacrificiile şi suferinţa tinerilor. Aici erau punctele de teroare şi unde a fost frică vrem să aducem pace şi demnitate şi să amintim că 7 aprilie nu a fost un accident cu victime colaterale ci o luptă morală. Au existat martiri pentru libertate şi torţionari, şi vrem ca aceste lucruri să nu fie uitate şi să nu se mai repete.” A declarat liderul PAD, Mihai Godea care a subliniat că “acest gest este şi un îndemn moral pentru poliţiştii oneşti să se detaşeze de cei care au fost implicaţi în represiuni şi în torturile din comisariate din acele zile, astfel ca cei vinovaţi să plătească.”

După depunerile de flori şi lumânări la CPS Centru, CGP Chişinău, CPS Botanica, CPS Rîşcani şi CPS Buicani, membrii şi simpatizanţii partidului au mers la Arcul de Triumf, în locul unde, cu trei ani în urmă, în noaptea zile de 7 aprilie 2009, a fost omorât Valeriu Boboc. În acest loc, membrii PAD au aşezat lumânările în formă de cruce în memoria lui Valeriu Boboc.

Tot astăzi, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, Mihai Godea, împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai PAD, a participat la dezvelirea Monumentului lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici din Cimitirul Central.

Echipe de membri ai PAD din organizaţiile teritoriale au depus flori şi lumânări la mormântul lui Eugen Ţap din Soroca, la mormântul lui Ion Ţâbuleac din satul Bolohani, raionul Orhei.

Sursa: www.padm.md

Mihai Godea: crearea controalelor mixte vamale sugerează recunoaşterea serviciului vamal al “republicii Nistrene” Declaraţia PAD privind condamnarea atacurilor la libertatea mass-media