Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Mihai Godea cere demisia ministrului de Interne Alexei Roibu

|versiune pentru tipar||
PAD / 3 mai 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a declarat că ministrul de Interne, Alexei Roibu, trebuie să-şi dea demisia de onoare. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui briefing de presă, susţinut astăzi, 3 mai 2012.

“Ceea ce vedem la ora actuală nu am văzut de mult timp şi nu ştiu dacă am mai văzut vreodată. În fiecare săptămână, sau cel mult odată la două săptămâni, avem omoruri în plină stradă, avem atentate cu bombă, cu maşini capcană — lucruri care nicidecum nu se înscriu în obiectivele de guvernare şi în felul de a fi a unei guvernări democratice. Guvernarea însă, inclusiv ministrul de Interne, nu văd să depună mari eforturi pentru depăşirea acestei situaţii şi pentru soluţionarea acestei probleme”, a declarat deputatul.

Mihai Godea, a subliniat că ministrul de Interne trebuia să-şi dea demisia de onoare mai demult, iar o moţiune simplă pe situaţia criminogenă din Republica Moldova a fost iniţiată de preşedintele PAD cu trei săptămâni în urmă. Aceasta însă nu a fost susţinută de colegii din Parlament.

Totuşi, a subliniat Mihai Godea, “corpul legiuitor se va vedea nevoit să examineze problema unei moţiuni simple privind situaţia criminogenă, sau să facă audieri parlamentare pe marginea acestei chestiuni, pentru că lucrurile ies din albie.”

Sursa: www.padm.md

Declaraţie Politică a Partidului Acţiunea Democratică, citită de către Mihai Godea în Parlamentul Republicii Moldova la 3 mai 2012 Luare de cuvânt a deputatului Mihai Godea în cadrul dezbaterii raportului CCA pentru anul 2011