Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Declaraţie Politică a Partidului Acţiunea Democratică, citită de către Mihai Godea în Parlamentul Republicii Moldova la 3 mai 2012

|versiune pentru tipar||
PAD / 3 mai 2012 | 
Partidul Acţiunea Democratică

Onorată asistenţă, stimaţi colegi,

Voi recunoaşte sincer — decizia anunţată la 3 mai 2011 de a mă lansa într-o acţiune politică pe cont propriu în campania pentru Primăria Chişinăului, precum şi acţiunile ce au urmat — au izvorît din cel mai nobil şi profund sentiment uman — dorinţa de libertate şi de exprimare liberă a gîndurilor dar şi de realizare a acţiunilor.

De fapt, am fost tot timpul liber şi nu mi-am călcat pe conştiinţă în activitatea anterioară: am luptat sincer pentru libertate, pentru democraţie, pentru viaţă destoinică, contra sărăciei şi contra sistemului de guvernare imoral, corupt, anti-uman şi fără de perspectivă. Iar cînd am văzut că lucrurile nu merg aşa cum trebuie — am decis să aleg calea care pe care să nu mă abat de la idealuri, să nu înşel încrederea oamenilor şi să nu omor speranţele lor.

Multe neadevăruri s-au spus şi multe insulte s-au scris în acest an de zile. Am avut parte de clipe foarte grele, mi-au fost atacaţi colegii şi prietenii, am pierdut prieteni, pe unii — pentru totdeauna.

E greu să porneşti şi să mergi singur împotriva unei maşini de stat, însă nu am fost singur în acest drum şi în timp rîndurile noastre au crescut. Acum pot să spun cu mîndrie — suntem mii. Şi suntem puternici, încrezători, ştim ce trebuie să facem şi ne realizăm obiectivele pas cu pas.

În acest prim an, prin acţiunile şi luările de poziţie am realizat cîteva obiective majore:

Urmează multe alte iniţiative importante şi acţiuni pentru binele oamenilor. A trecut abia un an şi chiar dacă suntem la început de cale, vom ajunge acolo unde ne-am propus, pentru că mergem pe calea dreaptă, iar dreptatea nu o poate stăvili nimeni, oricît de puternic s-ar crede pe moment.

Vă îndemnăm să faceţi la fel, în fiecare zi.
Pentru că fiecare zi contează!

A fost constituită organizaţia teritorială Sângerei a Partidului Acţiunea Democratică Mihai Godea cere demisia ministrului de Interne Alexei Roibu