Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

PAD a comemorat împreună cu Uniunea Voluntarilor 20 de ani de la lupta de la Tighina

|versiune pentru tipar||
PAD / 19 iunie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Membrii şi simpatizanţii Partidului Acţiunea Democratică, în frunte cu preşedintele partidului Mihai Godea, au comemorat astăzi, 19 iunie, alături de Uniunea Voluntarilor, împlinirea a 20 de ani de la sângeroasa luptă din Tighina.

În dimineaţa zilei de astăzi, sute de voluntari şi combatanţi ai Războiului de pe Nistru s-au adunat împreună cu membrii partidului Acţiunea Democratică în Parcul Ştefan Cel Mare şi Sfânt, din centrul capitalei, unde au depus flori la monumentul marelui Voieod.

După depunerea de flori, membrii PAD s-au deplasat la monumentul Mamei Îndurerate din complexul memorial Eternitate unde au ţinut un minut de reculegere în memoria tuturor eroilor ai Războiului de pe Nistru şi au depus flori.

În acelaşi context, amintim că pe parcursul zilei de astăzi Partidul Acţiunea Democratică urmează să mai organizeze o acţiune dedicată comemorării tragicelor evenimente din data de 19 iunie 1992. Este vorba despre lansarea albumului Omagiu Eroilor Războiului de pe Nistru 1992–2012 de George Afroni.

La eveniment vor participa mai multe personalităţi marcante, dar şi mai mulţi veterani ai Războiului de pe Nistru, iar interpretul George Afroni va susţine un recital.

Evenimentul va avea loc astăzi, la ora 18:00, în incinta Bibliotecii Onisifor Ghibu din capitală, amplasată în spatele Palatului Republicii.

Sursa: www.padm.md

PAD a comemorat primul val de deportări din Basarabia şi Bucovina de nord Migranţi părăsiţi de Statul moldovean în zona calamitată a Italiei