Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Mihai Godea solicită de urgenţă numirea directorului SIS

|versiune pentru tipar||
PAD / 21 august 2012 | 
Partidul Acţiunea Democratică

Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, a lansat astăzi la Chişinău un Apel public pentru asigurarea legalităţii în domeniul securităţii naţionale. Documentul le-a fost adresat Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, domnului Marian Lupu şi Preşedintelui Republicii Moldova domnului Nicolae Timofti.

În apelul adresat, deputatul îi solicită Preşedintelui Republicii Moldova, domnului Nicolae Timofti să desemneze candidatul pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, conform legislaţiei în domeniu, iar Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, domnului Marian Lupu, ca urmare a demersului prezidenţial corespunzător — să convoace sesiunea extraordinară a Parlamentului, pentru a examina propunerea Preşedintelui Republicii Moldova privind desemnarea directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate.

“Securitatea naţională a Moldovei este în pericol, iar instituţia care ar trebui să aibă un rol esenţial în analiza şi identificarea pericolelor este în totală derivă.”, a declarat Mihai Godea în cadrul briefingului de presă.

Mai mult ca atât, potrivit preşedintelui PAD, este clar din ce cauză această instituţie a rămas fără conducător şi este cunoscut că jocurile politice şi acţiunile de PR au fost mai importante decât interesul naţional. De aproape un an această instituţie pare părăsită de către conducerea ţării, uitată din simplul motiv că negocierile politice nu au ajuns la un consens.

Mihai Godea a atenţionat în cadrul aceluiaşi eveniment despre gravitatea situaţiei create: “Republica Moldova, fie că ne place sau nu, este încă implicată într-un conflict îngheţat, se află la graniţa estică a Uniunii Europene şi prezintă înalt interes pentru reţelele de trafic ilegal, iar mai nou iată că în apropierea graniţelor noastre au loc atentate teroriste. În aceste condiţii, fără a avea un serviciu de informaţii competent, modern, puternic, Republica Moldova se află în pericol.”

Liderul PAD a subliniat că, amânarea numirii unui director pentru SIS este nu numai nejustificată şi politicianistă dar şi iresponsabilă şi criminală la adresa securităţii statului.

“Noi mizăm pe responsabilitatea domniilor lor şi sperăm să pună interesul statului înaintea intereselor de partid. Mai mult, de la domnul Timofti, în calitatea sa de Preşedinte apolitic şi mediator al puterilor în cadrul statului, aşteptăm o largă implicare şi o reacţie promptă detaşată de negocierile şi interesele din cadrul AIE.”, a concluzionat Mihai Godea.

Sursa: www.padm.md

Apel pentru respectarea legalităţii în procesul de asigurare a securităţii naţionale PAD: AIE amînă ilegal condamnarea regimului totalitar comunist