Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kiril

|versiune pentru tipar||
PCRM / 28 ianuarie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruseşti l-a salutat călduros pe Vladimir Voronin, subliniind că se bucură pentru că există posibilitatea de a discuta situaţia curentă din Moldova.

Vladimir Voronin l-a informat pe Patriarh despre conjunctura creată în ţară după alegerile parlamentare anticipate din 2009. Vladimir Voronin a atras o atenţie deosebită asupra situaţiei politice şi social-economice nefavorabile, care se creează astăzi, în rezultatul acţiunilor coaliţiei de la putere. O atenţie deosebită a fost acordată faptelor inacceptabile ale noii guvernări, în legătură cu unitatea societăţii moldoveneşti, independenţa Moldovei, precum şi relaţiile tradiţionale stabilite pe parcursul istoriei între popoarele Moldovei şi Rusiei.

Părţile au discutat situaţia ortodoxiei din Moldova, actuala situaţie în ce priveşte restaurarea lăcaşelor sfinte şi a obiectelor bisericeşti. Vladimir Voronin i-a mulţumit Sanctităţii Sale, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii pentru susţinerea care a fost totdeauna acordată poporului moldovenesc şi bisericii ortodoxe moldoveneşti.

Din partea sa, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii a subliniat că urmăreşte cu atenţie situaţia din Moldova. Sanctitatea Sa Patriarhul şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu un şir de momente nefavorabile, subliniind că orice crize şi experimente politice se răsfrîng, întîi de toate, asupra destinelor oamenilor simpli.

“Destinele oamenilor sînt influenţate în mod deosebit de tragic de asemenea catastrofe politice, cum este pierderea propriei ţări, a propriului stat”, a spus Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril şi şi-a exprimat îngrijorarea sinceră în legătură cu unele momente, care s-au intensificat, de atacare a independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova. Sanctitatea Sa Kiril şi-a exprimat speranţa că, prin eforturile comune ale politicienilor Moldovei şi societăţii moldoveneşti, va fi găsită o ieşire din situaţia creată. El a dorit întregului popor al Moldovei pace, bunăstare şi ieşire cît mai grabnică din situaţia politică creată.

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril i-a dorit personal lui V. Voronin tărie de caracter, credinţă puternică şi succese în realizarea misiunii sale de unificare a tuturor forţelor sănătoase ale societăţii, pentru cauza dezvoltării independenţei Moldovei şi creşterii bunăstării poporului său.

Sursa: www.pcrm.md

Majorarea totală a tarifelor — o lovitură pentru consumatori şi producători Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Bolat Nurgaliev, reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE în domeniul conflictelor prelungite