Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al UTCM cu privire la desfăşurarea în Republica Moldova a acţiunilor dedicate aniversării a 65 de ani de la Ziua Victoriei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 27 aprilie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Din 28 aprilie pina la 9 mai 2010 Uniunea Tineretului Comunist din Moldova anunta despre continuarea actiunii traditionale “Panglica Sf.Gheorghe”, dedicate aniversarii a 65 de ani de la Ziua Victorei. În calitate de parteneri se numără Blocul Sindical şi Liga tineretului şi studenţilor Universităţii de Stat din Comrat. Parteneri informaţionali ai acţiei sunt: RIA Novosti, Agenţia Informaţională “Noutăţi Moldova”, ziarul “Puls” şi “Comunistul”, compania naţională Teleradio Găgăuzia.

Organizatorii acţiunii se adresează societăţii întregi şi în special tineretului:

“Dacă războiul a afectat şi familia ta. Dacă cunoşti cu ce preţ am atins Victoria. Dacă te mîndreşti cu istoria ta, cu ţara ta, cu familia ta. Dacă-ţi aduci aminte. Transformă «Panglica Sf. Gheorghe Învingătorul» în simbolul amintirii tale — agaţ-o de haina ta, leag-o de mîna ta, de geantă sau antena maşinii tale”.

Legind panglica, oamenii manifesta recunostinta fata de veteranii razboiului, demonstreaza mindria fata de fapta lor eroica, comemoreaza victimele. Datorita acestui fapt lozinca actiunii este: “Eu tin minte, eu ma midresc!!!”

In acest an actiunea “Panglica Sf. Gheorghe” in Republica Moldova capata o semnificatie si o insemnatate deosebita. Incercarile de a rescrie istoria, tentativele de atribuire a poporului moldovenesc la cei invinsi in cel de-al II-lea Razboi Mondial a zguduit societatea. Veteranii foarte corect s-au indoit, ca faptele lor eroice nu vor fi supuse niciodata profanarii. De aceasta, participarea activa a tinerilor la actiunea “Panglica Sf.Gheorghe” in Moldova va deveni si un pas spre apararea principiilor de respect fata de istoria si impiedicarea revizionizmului istoric.

Din 28 aprilie “Panglicile Sf. Gheorghe” vor fi distribuite in toate raioanele Chisinaului si a republicii. Numarul general de panglici pe care organizatorii le vor distribui anul acesta in Moldova, se estimeaza la circa 50 de mii de bucati.

Uniunea Tineretului Comunist din Modova se adreseaza tuturor automobilistilor cu rugamintea de a exprima respectul lor fata de veteranii razboiului nu numai prin legarea Panglicilor sf. Gheorghe de antenele masinilor, dar si prin colaborare directa. UTCM indeamna automobilistii in perioada din 3 pina la 10 mai sa participe activ la actiunea “Conduce veteranul”.

In ajun de jubileu de la Ziua Victoriei, Uniunea Tineretului Comunist din Moldova anunta despre actiunea “Felicita veteranul”. UTCM se adreseaza catre scolarii, liceenii cu indemnarea de a manifesta recunostinta lor fata de veteranii razboiului in forma de copie a scrisorii. UTCM planuieste sa viziteze si sa inmine scrisori de felicitare din partea tinerilor tuturor veteranilor in numar de 5500 care traiesc in Moldova.

Uniunea Tineretului Comunist din Moldova, Blocul Sindical, Liga tineretului şi studenţilor Universităţii de Stat din Comrat indeamna toata societatea sa sustina activ si sa participe la desfasurarea actiunii dedicate aniversarii a 65 de ani de la Ziua Victoriei.

Detaliile despre actiune se pot afla pe site-ul www.utcm.md, sau nr.de telefon 0(22)294743, si pe adresa m.Chisinau, str. M.Dosoftei 118.

Sursa: www.utcm.md

Independenţa cu dată anterioară — reprezintă profanarea statalităţii moldoveneşti Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu un grup de experţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite