Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia PCRM privind învinuirile Procuraturii Generale referitor la achiziţionarea cotei părţi din imobilul din str. N. Iorga 11

|versiune pentru tipar||
PCRM / 9 august 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova declară că învinuirile Procuraturii Generale a RM privind încălcarea legii la cumpărarea cotei părţi din imobilul din str. N. Iorga 11 de la Casa Lucrătorilor Învăţămîntului din Chişinău sînt absolut neîntemeiate, cu tentă exclusiv politică şi au doar un singur scop — denigrarea celui mai puternic partid deopoziţie în ajun de alegeri.

Imobilul din str. N. Iorga 11 a fost cumpărat pe cote părţi, prin contracte de vînzare-cumpărare, începînd cu anul 2001 la insistenţa asociaţiei obşteşi Casa Lucrătorului Învăţămîntului din Chişinău şi la preţul solicitat danume de vînzător şi nici decum impus de cumpărător. Toate actele au fost întocmite în strictă conformitate cu prevederile legislaţiei civile, auntentificate notarial şi înregistrate în modul corespunzător.

Afirmaţia precum că preţul achitat pentru imobil nu corespunde evaluării este una absolut tendenţioasă şi nu corespunde adevărului. Toate tranzacţiile s-au efectuat în baza înţelegerii libere între părţi, la preţ de piaţă, reieşind în primul rînd din solicitările şi insistenţa vînzătorului. Este necesar de a menţiona faptul, că în anul 2001, imobilul din str. N. Iorga 11 se afla într-o stare deplorabilă, preavariată, iar PCRM a efectuat investiţii în vederea restaurării acestui imobil în sumă ce depăşeşte mult preţul imobilului.

Prin asemenea declaraţii politice tendenţioase Procuratura Generală şi-a încălcat flagrant atribuţiile prevăzute de lege, a încălcat deliberat principiul prezumpţiei nevinovăţiei prevăzut în art. 21 din Constituţie şi a lezat grav onoarea şi reputaţia profesională a PCRM.

În acest context, dat fiind că deja nu este pentru prima dată cînd procurauta face astfel de declaraţii, luînd act de faptul că nu există nici o decizie definitivă a instanţei de judecată pe aceste cazuri, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova solicită Procuraturii Generale să dezmintă în regim de urgenţă informaţiile denigratoare aduse PCRM. În caz contrar, PCRM îşi rezervă dreptul de acţiona Procuratura Generală în judecată privind apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale cu solicitarea tuturor despăgubirilor de rigoare.

Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia Preşedintelui Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, privind decizia Curţii Constituţionale din 3 august 2010 Preşedintele PCRM, Dl. Vladimir VORONIN a avut o întrevedere cu Dl. Tiny Kox Preşedinte al grupului Stîngii Europene Unite în cadrul APCE